Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skånemejerier fortsätter jakten på Arla

Publicerad: 18 augusti 2008, 07:33

Skånemejerier vill vara den enda som använder ordet barista som benämning på mjölk. För lite mer än en månad sedan lämnade mejeriet in en stämningsansökan mot Arla för deras användning av varumärket Baristamjölk. Nu stämmer de norska Storms Chem Laboratorium.


Målet med stämningsansökan, som har lämnats in till Stockholms tingsrätt, är att häva företagets registrering av varumärket Barista. Storms Chem Laboratorium registrerade varumärket Barista våren 2000. Enligt Skånemejerier har förtaget dock inte använt varumärket på den svenska marknaden på fem år vilket enligt mejeriet borde leda till att varumärket upphävs.

Skånemejerier stämde tidigare i år Arla för företagets användning av varumärket Baristamjölk. Arla hävdade då att de hade rätt att använda varumärket eftersom de var licenstagare till den internationella registreringen av Barista, vilket är anledningen till att Skånemejerier nu ger sig efter det norska företagets registrering.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.