Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skånsk byråjätte bildas

Publicerad: 6 mars 2013, 15:48

Malmöbaserade kommunikationsbyrån First Flight går ihop med webbyrån Oddhill: – Vi blir först med att integrera open source, pr och kommunikation i Skåne, säger Carl Magnus Cronholm, vd på First Flight.


Upplägget innebär att First Flight köper 40 procent av Odd Hill.  

Grundarna av Odd Hill, Jens Grip och Adam Gerthel, får i sin tur åtta  procent i First Flights holdingbolag, enligt Sydsvenskan.

Bolagen ska dock fortsätta att drivas separat och behåller också sina ledningar:
–  De är viktigt att det finns ett visst mått av självständighet i  samarbetet. Vi kommer inte att slå ihop det till ett superbrand i  inledningsskedet, men jag tror att vi släpper ett paraplynamn senare  under året, säger Carl Magnus Cronholm till Sydsvenskan.

First Flight  köpte 50 procent av pr-byrån Mannov Sverige år 2011 – de båda bolagen  hade 28 medarbetare och omsatte 26 miljoner kronor under förra året.

Samgåendet gör att Odd Hill får tio ytterligare medarbetare och en byråintäkt på 35 miljoner kronor, enligt Sydsvenskan.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.