Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skånskan stämmer Malmö

Publicerad: 26 januari 2015, 10:16

Skånskans lokaler i Malmö.

Foto: Hitta.se.

Skånskans hotellbygge skulle rädda den blödande tidningen. Men planen har gått i stå sedan Petter Stordalen hoppat av projektet. Nu kräver Skånskan Malmö stad på skadestånd, skriver Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

Petter StordalenSkånska DagbladetNordic Choice Hotels

Skånska Dagbladet befinner sig i en svår ekonomisk knipa. År 2013 redovisade tidningen en förlust på 37 miljoner kronor, och även under fjolåret landade resultatet på minussiffror.

En del i planen för att rädda Skånskan är att omvandla delar av fastigheten i Malmö till hotell. I projektet ingick den norska miljardären Petter Stordalen, vars hotellkedja Nordic Choice skulle ta över lokalerna. Men efter att projektet nu försenas upphör avtalet mellan Skånska Dagbladet och Nordic Choice.  
– Det är oerhört beklagligt – och nu kommer vi att utkräva skadestånd av Malmö eftersom politikernas beslut inte följer detaljplanen, säger SkD-koncernens styrelseordförande Håkan Mattsson till Medievärlden.  

Beslutet fattades i Malmös byggnadsnämnd i förra veckan och ställer så pass tuffa krav på bygget att det kommer försenas. Hur mycket pengar som tidningen kommer att kräva i kompensation är ännu inte klart, men enligt de egna beräkningarna försvinner intäkter på 15 miljoner kronor. Hur situationen ska lösas är ännu inte klart.  
– Vi har ett antal alternativa planer som styrelsen så snart som möjligt ska ta ställning till. Men det är klart – nu har allting ställts på sin spets. Situationen är svår, säger Håkan Mattsson till Medievärlden.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.