Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skånskans webbchef till Minimedia

Publicerad: 14 januari 2009, 13:58

Skånska Dagbladets webbchef Niclas Lindstrand blir redaktionschef/utvecklingschef hos Aftonbladet-ägda Minimedia. – Han ska hjälpa oss att skapa nya affärer och nya journalistiska produkter, säger Lasse Östling på Minimedia.


Niclas Lindstrand. Foto: Skånska Dagbladet.

Niclas Lindstrand kom till Skånska Dagbladet från DN för två år sedan. Han har byggt upp Skånskans webb från grunden – men nu lämnar han jobbet som webbchef.

– Hela Skånskan organiseras om, webben integreras med pappret. Nu är det jag kom in för att göra gjort. Det har varit väldigt kul och det har gått väldigt bra, bättre än jag hoppats. Förra veckan hade vi 91 000 unika besökare, säger Niclas Lindstrand till Resume.se.

Skånskan varslade 100 personer av 280, men Niclas Lindström säger att hans jobbyte inte har med nedskärningarna att göra.

Lindstrand blir nu egen företagare. Han kommer att ha både Skånskan och Minimedia som kund.

Hos Minimedia blir han redaktionschef/utvecklingschef.

– Jag har haft en del att göra med Lasse Östling och Maths Nilsson på Minimedia tidigare och vi tänker ganska lika. Jag ser fram emot att jobba med dem i den här rollen, säger han.

Minimedia har 15 anställda. Många av uppdragen kommer från Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Bland annat har de gjort nättjänsterna Trav365 och Plus för Aftonbladet. De levererar spelinformation till både Skånska Dagbladet och Svenska Dagbladets sajter.

Niclas Lindstrand jobbade på DN i 14 år innan han bytte till Skånskan. På DN var han bland annat redaktionell affärsutvecklare och ansvarig för mobilplattformen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.