Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skapar LO:s nya mediehus

Publicerad: 2 oktober 2013, 09:54

Liv Beckström.

Liv Beckström lämnar uppdraget som vd och chefredaktör för Kommunalarbetaren i mars 2014. Hon blir redaktionell projektledare med ansvar för att bygga ihop tolv av LO:s tidningar. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender.


Liv Beckström har varit chefredaktör för Kommunalarbetaren sedan 15 år tillbaka, och vd sedan 2005.

Hon ska framöver leda skapandet av LO:s nya mediehus, i samarbete med Gunnar Tolf som ansvarar för ekonomin.

Hennes uppgift blir att ta fram ett så konkret beslutsunderlag som möjligt för de berörda ägarna eller fackförbunden så att de kan ta beslut om att gå med i mediehuset för sin fackliga tidning.

– Det känns mycket spännande och utmanande. När det gäller Kommunalarbetaren är det en fantastisk tidning med en ljus framtid. Den nya chefredaktören får peka ut vägen framåt efter mig. Som efterträdare vill jag ha en engagerad publicist som tar läsarnas frågor på största allvar och kan göra dem till bra berättelser, goda nyheter, stora avslöjanden och samtidigt hitta ett tilltal med humor och humör, säger Liv Beckström till Mediatrender.

Mediehuset ska enligt LO:s förslag ha gemensam redigeringsgrupp, identitet och vd. Man satsar även på en grupp för grävande journalistik och databasjournalistik. De olika tidningarna ska behålla sina nuvarande chefredaktörer.

Kommunalarbetaren ges ut av Kommunal och är Nordens största fackförbundstidning med en upplaga på 550 000 ex.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.