Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skattesmäll på 273 Mkr för Kanal5:s förra ägare

Publicerad: 23 februari 2015, 09:57

Kanal5:s lokaler.

Foto: Andreas Elgstrand.

För ett drygt år sedan krävde Skatteverket ProSieben Sat1 på 273 miljoner kronor i utebliven skatt. Nu har förvaltningsrätten gått på deras linje, skriver Dagens Media. Men domen ska överklagas.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

För ett drygt år sedan avslöjade DN att ProSieben Sat1, som tidigare ägde SBS i Sverige, riskerade en skattesmäll. Det handlade om totalt 273 miljoner kronor i bolagsskatt och skattetillägg som företaget skulle betala för åren 2009–2012, enligt beslutet.

Detta på grund av ett skatteupplägg där bolaget köpte andelar i ett egna dotterbolag och placerade dem i SBS Media Group Sweden Filial, vilket möjliggjorde stora ränteavdrag.

Beslutet överklagades och har nu prövats i förvaltningsrätten. De har gått på Skatteverkets linje, skriver Dagens Media. ProSiebens advokatbyrå Mannheimer Swartling säger till tidningen att domen är överklagad till kammarrätten, och att de på nytt har bett om anstånd med betalningen.

På Kanal5 vill man inte uttala sig om ärendet eftersom det rör den tidigare ägaren. Bolaget ägs i dag av Discovery.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.