torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skatteverkets ja till Stampen: Nöjer sig med 25 procent av skulderna

Publicerad: 30 augusti 2016, 08:49

UPPDATERAD. Det viktiga beskedet till stampen har kommit: Skatteverket har godkänt förslaget om att skriva ner skulden på 500 miljoner till omkring en fjärdedel.

Ämnen i artikeln:

StampenSkatteverketMediaMedier

MF

Mårten Färlin


Skatteverket är den enskilt största fordringsägaren i Stampen, som genomgår en rekonstruktion, med hela 500 miljoner i fordringar i koncernens bolag.

Nu står det klart att Skatteverket preliminärt godkänner Stampens ackordsförslag om att skriva ner skulden och därmed bara få 25 procent tillbaka.
– Målet med rekonstruktionen är en finansiell nystart genom att hantera den ryggsäck av gamla skulder som koncernen bär på sedan förvärven med start 2005. Nystarten behövs för att trygga journalistiken, jobben och verksamheterna på lång sikt. Processen går framåt och med ett fastställt ackord hoppas vi att diskussionerna med nya investerare kan ta ytterligare steg framåt, säger Stampens koncernchef Martin Alsander i en kommentar.

Stampen kommer att ersätta fordringar upp till 10 000 helt och hållet, men utöver det beloppet ersätts bara 25 procent, vad gäller Stampen local media, där bland annat Göteborgs-Posten ingår.

Beslutet innebär att ackordsförslagen ska upp i berörda tingsrätter, varpå ackordsförhandlingar hålls tre till fem veckor efter godkännande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev