Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skavlan bemöter kritiken mot kvinnosynen

Publicerad: 5 januari 2016, 07:13

Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan talar ut i "Värvet", Yahoo stänger ner sin videotjänst och i morgon kan du beställa Oculus Rift. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Fredrik SkavlanEllen DeGeneresSkavlanVirtual realityYahooVärvetOculus Rift

Skavlan bemöter kritiken
Den norske talkshowvärden Fredrik Skavlan har i flera år anklagats för en bristfällig kvinnosyn i sina intervjuer. I nya avsnittet av Kristoffer Triumfs podcast "Värvet" bemöter Skavlan kritiken.

– För mig är hela den debatten någon form av härskarteknik, jag blir frustrerad av det. Jag har tre döttrar, en stark mor till dem, flera kvinnor i min redaktion, en kvinnlig redaktör.

Han passar också på att slå tillbaka mot påståendena om att hans intervjuer skulle visa på en dålig kvinnosyn.

– Jag tänker inte på gäster som kön utan som individer. Jag försöker behandla människor som individer så gott jag kan.

Yahoos videotjänst floppade – stängs ner

Yahoo har stängt ner videotjänsten Yahoo Screen. Tjänstens trafik i USA har gått ner med 25 procent sedan februari 2013. Nu finns alltså inte tjänsten kvar på Yahoos hemsida och besökare som försöker komma åt funktionen landar tillbaka till portalens hemsida. Yahoo har försökt konkurrera med Google-ägda Youtube utan större framgång. Nedsläckningen av videotjänsten är ett nederlag för vd:n Marissa Mayer som prioriterat digital video, skriver AdAge.

Då kan Oculus Rift beställas....
Facebookägda Oculus har inte meddelat något datum då man tänker släppa sitt VR-headset Rift. Men med start i morgon onsdag kommer konsumenterna kunna förbeställa enheten. Vad Oculus Rift kommer att kosta är ännu inte bekräftat. De flesta bedömare är dock eniga om att priset inte kommer att tilltala den breda massan. Efterfrågan kan också komma att sänkas av att det behövs en kraftfull dator för att kunna utnyttja hårdvaran. Det skriver The Verge .

...men ingen vet hur din hälsa påverkas av VR
Tidningen Wall Street Journal har pratat med flera experter kring potentiella hälsoeffekter som VR-enheter kan ha på människan. Deras slutsats är att ingen i nuläget riktigt vet hur tekniken påverkar oss på det fysiska och mentala planet. Men såväl psykologer som elektroniktillverkare och skapare av VR-material är eniga om att mycket av ansvaret vilar på tillverkarna.

Ellen Degeneres får förnyat förtroende
NBC-kanalerna som sänder "Ellen Degeneres show" har förnyat sina kontrakt. Därmed har kanalerna gjort klart med för ytterligare tre år med programmet, skriver Variety. Pratshowen drog igång 2003 och har nu kommit fram till sin trettonde säsong. Förlängningen gör att programmet kommer att sändas till och med säsongen 2019/2020 minst.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.