Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skavlan handplockar Acne-vd

Publicerad: 13 november 2013, 11:54

Foto: Stefan Borgius.

Johan Westman går in som vd för Skavlans produktionsbolag Monkberry. Han har bland annat varit programdirektör för SBS Broadcasting, nordisk utvecklingschef på Metronome och vd på Acne Film & TV.


Ämnen i artikeln:

MonkberryAcneFredrik SkavlanMetronome

– Johan var överst på vår lista när vi letade efter kandidater till att  leda utvecklingsarbetet av Monkberry som en starkt redaktionell miljö.  Han kan allt vi andra inte kan, säger Fredrik Skavlan, en av Monkberrys  ägare i en kommentar.

Produktionsbolaget Monkberry producerar talkshowen Skavlan för NRP, DR och SVT.

Johan  Westmans främsta uppgift blir att leda Monkberry i Stockholm och styra  utvecklingsarbetet för Monkberry i både Norge och Sverige.

–  Tyngdpunkten i Monkberry har hittills legat i Oslo, nu gläder vi oss  till att stärka bolagets position i Sverige, säger Marianne Torp  Kierulf, som är vd i det norsk-svenska bolaget Monkberry.

Johan Westman anser att Monkberry har en unik och spännande position i såväl Sverige som Norge.

– Bolaget är independent, bestyckat med begåvade människor och ett  extremt starkt och långsiktigt programvarumärke i Skavlan. Allt detta  sammantaget gör mitt kommande uppdrag oerhört stimulerande, säger han i  en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.