Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skipper överklagar till hovrätten

Publicerad: 1 november 2010, 12:04

Anna Skipper förlorade i Stockholms tingsrätt och fick inte en krona av Life. Skipper dömdes även att betala 750 000 kronor i rättegångskostnader. Hon överklagar nu till hovrätten och återskapar bland annat material från en kraschad dator för att vinna.


Ämnen i artikeln:

Anna SkipperLife

Anna Skipper. Foto: Ulf Berglund/TV3.

Anna Skipper vill ha tre miljoner kronor av Life för att de fick använda hennes varumärke samt för att hon skulle medverka på skyltmaterial på 220 Life-butiker i landet. Samtidigt hävdar Life att Skipper inte skulle få några pengar, utan sälja sina produkter genom Lifes butiker samt få annonsering i Lifes tidning.

Anna Skipper föll till korta i tingsrätten, men hoppas nu att hovrätten ska ha en annan uppfattning. Anna Skipper är alltså i färd med att återskapa material från en kraschad dator: ”Material som kan komma att förstärka bevisningen väsentligen.”

Hon använder även två huvudargument för att få prövningstillstånd. Det ena rör ostridiga uppgifter, där Anna Skipper hävdar att Life endast mot betalning fick rätt att använda Anna Skippers namn och bild i sin marknadsföring i butik samt på hemsidor. Uteblev denna fanns inga rättigheter att använda hennes varumärke, resonerar Anna Skipper.

Andra punkten rör så kallat konkludent handlande. Anna Skipper hävdar att Life redan på ett tidigt stadium blev varse om ersättningsnivåerna för att få använda hennes namn och bild. Som Resumé tidigare har rapporterat har Anna Skipper även erbjudits förslag om förlikning på 1,5 miljoner kronor, vilket hon avböjde. Lifes juridiska ombud Elisabeth Hoffnell Vestin på advokatbyrån Lindahl ville inte kommentera förslaget kring en förlikning.

Anna Skipper har samtidigt anklagat Lifes förra vd, Peter Svorono, för att begått mened i tingsrätten och av överklagan till hovrätten framgår att Life har polisanmälts.

Peter Svorono har kontrat med att Anna Skipper och hennes man Olof Skipper bara söker pengar och publicitet, men Olof Skipper har tillbakavisat kritiken och pekade bland annat på att paret exempelvis valde att ligga lågt gentemot media under hela processen i Stockholms tingsrätt.

Resumé har också rapporterat att Anna Skipper och hennes man befinner sig i ett prekärt ekonomiskt läge och tvingas hålla matlagningskurser i Turkiet för sin överlevnad. Paret Skipper tog bland annat ett banklån på 1,2 miljoner kronor för att tillverka 4 400 viktpaket.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Anna SkipperLife

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.