Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skottlossning på redaktion

Publicerad: 18 november 2013, 12:42

Den drabbade tidningen.

En man gick loss med hagelgevär i entrén till tidningen Libérations redaktion i Paris i dag. En fotoassistent är allvarligt skadad.


Ämnen i artikeln:

CorrenDalarnas TidningarÖstranVLT

Attacken skedde vid tio-tiden på måndagsförmiddagen. Två skott ska ha avlossats och en 27-åring blev träffad i bröstet och i magen.  

– Att någon kliver in hos en tidning med ett gevär är något väldigt allvarligt i en demokrati, oavsett personens mentala status. Om massmedierna ska behöva bli bunkrar så är det någonting fel i vårt samhälle, kommenterar Libérations utgivningschef Nicolas Demorand dådet.

I fredags tog sig också en man in i entrén till tv-kanalen BFMTV:s lokaler i Paris och hotade med ett hagelbösseliknande föremål innan han gav sig av.  

Även i Sverige har vi sett hotfulla aktioner mot redaktioner. Dalarnas Tidningar och ett flertal andra redaktioner utsattes i förra veckan för demonstrativa aktioner från nazistiska Svenskarnas Parti.  

Tidigare i höst har Corren i Linköping utsatts för hot i samband med rapportering om stadens brottslighet. På VLT trängde en man in sig på redaktionen och måttade slag mot en journalist, och tidningen Östran fick däcken sönderskurna på redaktionens bilar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.