Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skräckfylld bostadsannons reklam för nya TV4-serien

Publicerad: 17 november 2014, 07:15

Bild ur annonsen.

Omtalad bostadsannons var reklamkupp för nya tv-serien Torpederna i TV4, Spotify i samarbete med Uber och Facebook planerar LinkedIN-utmanare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet med det viktigaste från helgen.


Ämnen i artikeln:

SpotifyFacebookSBSTV4GoogleUber

Bostadsannons var reklamkupp
I helgen gick en minst sagt speciell bostadsannons upp på Hemnet. På bilderna kan spekulanterna se hot klottrade på väggarna, skotthål, och blod under gräsklipparen. Annonsen blev en rejäl snackis – och de uppmärksamma märkte snart att det hela rörde sig om reklam för den nya tv-serien Torpederna på TV4 som hade premiär i igår kväll.

Förutom att alla länkar går till trailern för serien kan du också se dolda ledtrådar, som att villan ligger på "Tor Peders väg" och att mäklaren heter "Lotta I´Fyrán". Projektledare för kampanjen är Charlotta Ribbefjord. Byråerna som har tagit fram den är North Kingdom och Bizkit/Wisely.

Spotify+Uber=sant
Den svenska musiktjänsten teamar upp med det hajpade taxibolaget, som framöver kommer låta passagerarna välja musiken i sina bilar. Nyheten avslöjades redan i helgen, men kommer att presenteras stort i dag.

Facebook utmanar LinkedIn
Det sociala nätverket planerar att sjösätta en ny version kallad "Facebook at work" vars tanke är att vända sig till användarnas professionella liv. Därmed utmanar de karriärsnätverk som till exempel LinkedIn, enligt Financial Times. I helgen rapporterades det också om att Facebook kommer att minska ned på andelen betalt innehåll efter att ha tagit in feedback från användarna.

Gav 70 000 för roll i Solsidan
I helgen anordnades en auktion till stöd för Barndiabetesfonden. Bland annat bjöd Felix Henrgren ut en statistroll i den populära humorserien, och en privatperson bjöd 70 000 kronor för att ta hem den, enligt GP som refererar till ett pressmeddelande.

Så mycket bättre klirr i kassan
Tv-serien, där artiser tolkar varandras låtar, lockar stora tittarskaror till TV4. Enligt en genomgång som DI har gjort betyder medverkan i programmet också en rejäl slant till artisterna själva. Många har mer än fördubblat omsättningen i sina bolag.

Google Glass på väg mot fiasko?
De upphaussade galsögonen verkar inte bli den succé som många hoppats på. I en stor granskning som Reuters publicerade i helgen spår flera experter att de inte kommer att slå igenom på bred front. De lyfter till exempel fram att Google-grundaren Sergey Brin inte bar sina på ett event nyligen, vilket han tidigare har gjort.

SBS tar över Handbolls-VM
I lördags stod det klart att TV4 tappar rättigheterna till Handbolls-VM, som går av stapeln om två månader. Istället är det Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport som kommer att sända mästerskapet.
– Det här är första gången någonsin som SBS Discovery TV sänder ett internationellt mästerskap, vilket gör detta till en historisk dag, sa Jonas Sjögren, vd SBS Discovery, till Aftonbladet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.