Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skräcksiffrorna för Facebook – överges av tonåringarna

Publicerad: 9 oktober 2014, 06:07

Nya undersökningen är jobbig läsning för Facebook, även om Instagram ökar.

Foto: Colourbox.

Tonåringarna flyr Facebook, Håkan Juholt hotad efter FB-inlägget om Björn Söder, Zlatan-dokumentären hyllas och GT:s Frida Boisen försvarar nedläggningar efter kritiken. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtFacebookBjörn SöderFrida BoisenMorgonsvepetKanal 5Marcus Leifby

Frida Boisen försvarar nedläggningar
Efter kritik från bland annat Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg försvarar i dag GT:s chefredaktör Frida Boisen nedbemanningen som innebär att GT skrotar sin lokala kulturredaktion, något som även sker hos Kvällsposten.
”Så varför de här prioriteringarna? Som nu leder till  stora rubriker i konkurrerande medier? Sanningen är att  tidningsbranschen globalt är mitt i en strukturomställning till digitala  publiceringar”, skriver Boisen bland annat.

Tonåringarna flyr Facebook

En undersökning från investmentbanken Piper Jaffray om amerikanska tonåringars vanor visar att Facebook-användandet bland amerikanska 13–19-åringar rasat från 72 till 45 procent, mellan våren och hösten i år. Även Twitter faller från 63 till 59 procent. Facebook-ägda Instagram är dock alltjämt populärt bland unga och visar en uppgång från 69 till 76 procent, skriver Business Insider. (Omni)

Zlatan-dokumentären hyllas av sportkrönikörer
Kanal 5-dokumentären "Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål" som visades i går kväll (första delen) hyllas av fotbollskrönikörerna.
”Nu har vi fått ytterligare en bild av världsstjärnan. Den vackraste hittills", skriver SportExpressens Anna Friberg.
Även Sportbladets Marcus Leifby berömmer filmen men skriver att det ibland saknades kritiska röster med ett undantag: ”Zlatan själv” – som erskände att det var fel att stjäla straffen nere i Göteborg och berättade att han vantrivdes så i Ajax att han ville hem till MFF igen.

Juholt hotad efter inlägg om Söder
Håkan Juholts
uppmärksammande Facebook-inlägg om riksdagens andre vice talman Björn Söder (SD) resulterade i en storm av hat och hot mot den förre S-ledaren. I ett av hoten talas om att Juholt "kan bli nästa Olof Palme", skriver ostrasmaland.se. De grövsta hoten har överlämnats till Riksdagens säkerhetstjänst och Säpo.

”Kvinnlig” Ghostbusters på gång

Regissören Paul Feig bekräftar att han ska göra "Ghostbusters 3", den här gången med kvinnliga skådespelare i rollerna som spökjägare. Han skriver manus tillsammans med Katie Dipold.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.