Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skrev om mördarna i hemlighet

Publicerad: 19 oktober 2011, 14:24

Handelsprofessorn Micael Dahlén är känd för sina prisbelönade föredrag och sin forskning kring marknadsföring. Han är nu aktuell med ”Monster”, en bok om möten med världens mest kända mördare.


Ämnen i artikeln:

Micael Dahlén

Micael Dahlén. Foto Pressbilder.

Micael Dahlén är ett känt namn både i Sverige och internationellt. Han är professor i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm, en titel han fick redan vid 34 års ålder.

Han har blivit framröstad som näringslivets mest populära föredragshållare och har skrivit flera böcker om sitt ämne, bland dem den hyllade ”Nextopia”.

I slutet av oktober släpps hans nya bok ”Monster” på förlaget Volante. I kontrast till hans tidigare verk redogör boken för Micael Dahléns personliga möten med några av världens mest uppmärksammade mördare.

Micael Dahlén håller själv med om att de som förknippar honom med marknadsföring kan bli förvånade av valet av ämne och utförande.

– Det förstår jag fullt ut. Jag har också varit väldigt hemlig under arbetet, mina kollegor har inte vetat om den här processen, säger han.

Hur gick tankarna när du började med boken?
– Jag ville komma så nära det här hemska som möjligt. Först tänkte jag skriva den mer faktamässig. Men det är för stora och viktiga frågor för att göra till siffror.

Är du inte rädd för att du nu marknadsför dessa mördare?
– Jag har brottats mycket med hur jag skulle skriva den här boken. De som jag skriver om är redan så uppmärksammade, de är kända över hela världen. Jag hoppas bara att fler får ta del av det hemska de gjort.

Det är en väldigt stilren och tilltalande bok.
– Jag ville få den så stilren och naken som möjligt, den ska framkalla nyfikenhet. Jag ville helst även ha ett frågetecken i titeln, men det ger fel intryck. Ingenting i boken försvarar det dom gjort.

Vad händer härnäst?
– Nu måste jag bearbeta allt det här hemska och få ett avslut. Sen vill jag börja på en skönlitterär roman. Just nu vill jag bara kunna drömma mig bort.

Andreas Ekegren

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Micael Dahlén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.