Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skrev på – mitt under EM

Publicerad: 1 juli 2008, 11:52

TV4-profilerna Ola Wenström och Per Nunstedt jobbade febrilt med EM-sändningarna. Samtidigt förhandlade de om en övergång till Viasat. Båda skrev på mitt under turneringens gång.


Ola Wenström och Per Nunstedt. Foto: TV4/Andreas Alfredsson

Maktspelet är i full gång mellan MTG och TV4 efter TV4:s köp av Canal plus.

Ola Wenströms och Per Nunstedts flytt till Viasat är ett tungt slag för TV4 som tappar sina två mest starka namn.

Ola Wenström har under många år haft en nyckelroll på TV4-sporten som programledare och han ledde studiosändningarna från Kungsträdgården under EM.

Per Nunstedt har också haft en framträdande roll, senast som fotbollschef och ansvarig för TV4:s prestigefyllda fotbollsrättigheter, och han rattade TV4:s EM-sändningar.

Men samtidigt som duon jobbade för fullt för att ge TV4:s EM-tittare allt de kunde begära hade Wenström och Nunstedt tankarna på annat håll.

De båda började diskutera med Viasat Sport om en övergång under våren och för två veckor sedan skrev de på – mitt under brinnande EM-turnering.

– Det blev klart för två veckor sedan och vi har diskuterat sen i våras, säger Viasat Sports chef Per Tellander till Resume.se.

Ola Wenström ersätter Claes Runheim som får stiga åt sidan efter tolv år. Wenström blir därmed programledare för Viasats Champions League-sändningar, landslagets VM-kvalmatcher och hockey-VM.

Per Nunstedt får rollen som fotbollschef.

– Vi vill göra om och få en nystart. Ola är jäkligt duktigt och populär och Per är också en mycket bra förstärkning.

Vad har det kostat att locka över dem?
– Det är dyrare än att värva någon som är arbetslös, men det är inga hårresande summor.

Wenström och Nunstedt börjar på Viasat Sport i mitten av september.

Vad händer med Clas Runheim?
– Det är svårt att säga, vi får diskutera det.

Per Nunstedt:
– Det känns väldigt bra. Viasat har de bästa fotbollsrättigheterna med Champions League och presenterade ett upplägg som känns jäkligt attraktivt, spännande och inspirerande. Jag blir operativt ansvarig för de strategiska besluten av att vidareutveckla det redaktionella.

Viasat ringde upp Nunstedt den 16 juni. När han bestämt sig för att tacka ja gick han direkt till sin sportchef Hans Pekkari och meddelade sitt beslut att säga upp sig.

– Det var viktigt att få ett snabbt avslut. Hans (Pekkari) har varit väldigt bra i hela hanteringen. Han och TV4 har skött det mycket professionellt.

Hur mycket blir det i lönepåslag?
– Arbetsuppgifterna och arbetsbeskrivningen är bra nog.

TV4-sportens nyhetschef Fredrik Olofson:

– Självklart är det trits, det är två skitbra människor som försvinner, men vi har värvat grymt hårt länge och vi är ändå störst och starkast.

Peter Jihde får nu ta över mer av fotbollssändningarna. Och Suzanne Sjögren kommer tillbaka från mammaledigheten. Så fyller TV4 luckorna som uppstått.

När TV4 sänder allsvenskan på torsdag är Patrick Ekwall programledare.

Kommer ni att ha en fotbollschef framöver och vem blir det i så fall?
– Vi får se över fotbollschefsrollen och vad det innebär med alla de nya rättigheterna kring Canal plus. Vi får fundera hur vi ska organisera om allt.

Kan det bli aktuellt med ersättare utifrån?
– Vi tittar hela tiden på intressanta namn.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.