Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skugge hemlighöll samarbete med Aftonbladet

Publicerad: 15 februari 2008, 10:36

Linda Skugges Vulkan.se samarbetar med Kalle Jungkvist, chefredaktör Aftonbladet.se, i tävlingen Årets Blok. Ett samarbete som hon har hållit hemligt för Expressen. – Det är mitt företag och vi samarbetar med vilka vi vill, säger Linda Skugge till Resume.se.


Linda Skugge.

I december startade Linda Skugge och Sigge Eklund sajten Vulkan.se där vanligt folk kan ge ut böcker. Nu har man lanserat tävlingen Årets Blok, som går ut på att bloggare får publicera sina bästa blogginlägg i bokform. Bästa bidrag vinner och utses den 13 mars.

Tidigare har det avslöjats att författarna Marcus Birro, Linda Skugge , Camilla Läckberg, Katerina Janouch, Denise Rudberg och Sigge Eklund ingår i juryn.

Men ett namn har inte varit känt fram tills nu: Kalle Jungkvist, chefredaktör för Aftonbladet.se.

Hur kommer det sig att du samarbetar med Aftonbladet på det här sättet?
– Det är business. Jag är en av åtta delägare i det här företaget och då samarbetar jag med vem jag vill, säger Linda Skugge .

Vet Expressen om det här samarbetet med Aftonbladet?
– Nej, de vet inte.

Varför har du inte berättat för dem?
– Jag ska göra det i dag. Det var så snabba puckar. Jag träffade Kalle när vi var på TV4 båda två. Han är en fin man och när jag berättade om Vulkan och tävlingen var han intresserad. Allt har gått så snabbt att jag inte har hunnit.

Hur tror du att Expressen reagerar?
– Vulkan.se är ju mitt företag. Det är inte som att jag som skribent skriver för Aftonbladet. Jag måste ha rätt att samarbeta med vilka jag vill.

Irina Halling, informationschef på Expressen, bekräftar att de inte vet om  Linda Skugges samarbete med konkurrenten.

– Jag känner inte till det, men hon är en fri skribent. Hon får skriva vad hon vill. Det viktiga för oss är att hon fortsätter vara en profilerad Expressen-skribent, säger hon och fortsätter:

– Eftersom jag inte känner till det här har jag svårt att se vad det här samarbetet betyder. Så länge det inte krockar men hennes uppdrag hos oss borde det inte vara några problem.

Vad tycker du om att hon inte har informerat er?
– Hon är en fantastisk människa och att hon inte har berättat beror nog på att hon vet att det inte krockar med de uppdrag hon har på Expressen. Vi har fullt förtroende för henne.

Är ni oroliga för att hon ska lämna er för konkurrenten?
– Vi är trygga med att Linda vill fortsätta hos oss.

Linda Skugge säger att hon får förfrågningar från olika håll hela tiden, men att det inte är aktuellt att byta tidning.

Kommer Vulkan att samarbeta mer med Aftonbladet i framtiden?
– Det får jag inte prata om.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.