Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Skuldtyngda Realtid startar om i nytt bolag

Publicerad: 24 maj 2012, 12:24

Jonas Wiwen-Nilsson.

Foto: Andreas Rågsjö Thorell.

Realtid startar om i nytt bolag och vill ta in fem miljoner i en nyemission. Samtidigt har sajtens förra ägare Alternativ Media avslutat sin företagsrekonstruktion.


Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid

Realtid Media AB fick sin bolagsordning för en månad sedan, namnet för två veckor sedan och är varken registrerat för moms eller arbetsgivaravgifter. Styrelseordförande är Samuel Bonnier och vd Jonas Wiwen-Nilsson.

Brådskan med bolagsstarten kan bero på att betalningsfristen för ackordet i Alternativ Medias rekonstruktion gick ut den 1 maj, då fordringsägarna skulle få omkring två miljoner kronor.

Alternativ Media har nu obehörig styrelse i form av Jonas Wiwen-Nilsson, men företaget är inte begärt i konkurs. De flesta av 28 betalningsanmärkningarna är avskrivna.

Alternativ Media gick med nära 35 miljoner i förlust under åren 2007 – 2010. Under samma tid var omsättningen knappt åtta miljoner.

Sedan dess har sajten profilerats om mot finansvärlden och Realtid har bantats hårt. Nu försöker de tidigare ägarna göra ett omtag med en emission i ett publikt bolag.

Enligt prognosen i prospektet ska Realtid Media AB omsätta tolv miljoner redan nästa år och ge ett resultat efter finansnetto på två miljoner. 2014 planerar bolaget ge ut en prenumererad papperstidning, dra in 18 miljoner och göra en vins på tre miljoner.

I prospektet anges Allan Voreck som styrelseordförande, Wiwen-Nilsson som vd och Samuel Bonnier som ledamot. Bland ägarna finns släkten Wiwen Nilsson med cirka 45 procent, Samuel Bonnier med 10 procent samt Jonas och Sebastian af Jochnick med 17 procent.

– Rekonstruktionen är avslytad. Den utmynnar i en avbetalningsplantill återstående borgenärer. Vi har betalat de flesta små borgenärerna, säger Jonas Wiwen-Nilsson och fortsätter:

– I framtiden kommer Alternativ Media att bli ett dotterbolag till Realtid Media.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtid

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.