Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Släkting fick intervjua Kennedy

Publicerad: 22 oktober 2008, 14:38

Petade landslagsmannen Kennedy Bakircioglü, som hamnat i frysboxen i Ajax, bojkottar media. Men han pratar med Länstidningen i Södertälje. – En släkting till mig gjorde intervjun, säger Kennedy till Resume.se.


Kennedy Bakircioglü.

Kennedy Bakircioglü fick ingen plats i EM-truppen och hans fotbollstillvaro i Ajax är för närvarande ett enda stort mörker.   

Tränaren Marco van Basten har valt att inte satsa på Kennedy, som enbart tränar med laget. Några matcher blir det inte.   Kennedy har dessutom ett ansträngt förhållande till journalister, och sedan ett par månader tillbaka bojkottar han media.   

Ändå fick Länstidningen i Södertälje en intervju med mittfältsstjärnan. Intervjun publicerades i går och citaten därifrån valsar nu runt i andra medier.   

Nu berättar Kennedy varför han gjorde ett undantag.

– Jag är ju från Södertälje och en bekant person gjorde intervjun med mig. Hon är en släkting till mig, säger Kennedy till Resume.se.

 Varför bojkottar du media?

– Media skriver mycket skit. De skriver saker som man har lackat på – de överdriver. De vill ju sälja tidningar, det är deras jobb. Men jag vill gå min väg och fokusera på det jag ska göra.

Är det lättare att ha med media att göra när det går bra på fotbollsplanen?   
– Absolut inte. Det spelar ingen roll. När det går bra så blir man hyllad och när det går dåligt blir man sågad. Det finns ingen balans och det finns ingen anledning för mig att prata med dem.   

Anna Setzman, sportchef på LT, ser inga problem med att intervjun gjordes av Kennedys släkting.

 – Hon jobbar på sporten för LT och det är inget konstigt överhuvudtaget. Vi har länge försökt att få kontakt med Kennedy och hon sa: ”Jag kan försöka”, och då fick hon kontakt.

– Det beror också på vad det handlar om. I det här fallet är det inte något som är spektakulärt. Vi är utelämnade till vad han har att berätta och då är det inget konstigt. Det hade varit en annan sak om det handlat om något brottsligt, säger Anna Setzman.

Fotnot: Resume.se omfattas inte av Kennedy Bakircioglüs bojkott eftersom vi granskar andra medier.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.