tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Slår ihjäl Bonnier-ryktena

Publicerad: 11 november 2013, 22:59

Daniel Sachs.

Proventus vd Daniel Sachs har flera gånger utpekats som blivande vd för Bonnierkoncernen. Men nu slår han definitivt ihjäl ryktena: – Så blir det inte. Ett beslut om ny vd väntas inom någon vecka.

Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier AB

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Daniel Sachs är 43 år, delägare och vd i Proventus som han lett i 10 år. Innan dess var han verksam i riskkapitalbolaget Segulah och under några år vd för Spray Network.

Han var ett av de första namn som nämndes när Jonas Bonnier meddelade sin avgång i slutet av maj. Han är väl förankrad i ägarfamiljen Bonnier och har suttit TV4:s styrelse, där han blev ordförande 2005.

Året därpå hjälpte Proventus Bonnier att vinna striden om TV4 mot norska Schibsted. Proventus satsade då 1,3 miljarder för att bli hälftenägare av det finska bolaget Nordic Broadcasting ihop med Bonnier AB. Genom att köpa Alma Medias TV4-aktier tog de kontroll över TV4 och MTV3 och köpte sedan ut norrmännen.

Proventus sålde därefter sin del av bolaget till Bonnier AB med god vinst och lånade också ut en stor del av köpeskillingen till hög ränta. En vinn-vinn-situation: Proventus tjänade pengar, Bonniers tog makten över det lönsamma tv-bolaget.

Det finns därför en logik i att Daniel Sachs flera gånger har återkommit i ryktesfloden kring rekryteringen. Men när Resumé frågar om han ska bli ny Bonnier-vd  slår han igen dörren en gång för alla:

– Så blir det inte.

Och det kan du dementera till 100 procent?
– Ja, det kan jag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev