Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Slitz lägger ner

Publicerad: 12 december 2012, 10:47

Efter 27 år är det slut för herrtidningen Slitz. Ägaren MDM Media lägger ned utgivningen i och med första numret 2013.


Ämnen i artikeln:

Slitz

Slitz gavs ut första gången 1985 när musiktidningarna Ritz och Schlager slogs ihop. Med tiden kom annat innehåll att ta plats i tidningen.

År 1991 blev Mats Drougge delägare och chefredaktör. Fem år senare genomförde han en relansering av tidningen. Slitz blev ett livsstilsmagasin för unga män med bilder på lättklädda damer som en central del av innehållet. Förändringen gav ett upplagemässigt lyft.

Under 2000-talet intensifierades konkurrensen inom herrtidningssegmentet. Från att bara ha tampats med tidningen Cafés läsare dök nya uppstickare som FHM och Moore Magazine upp.

Den senaste tiden har Slitz upplaga rasat. I förra årets Orvesto-mätning hade tidningen 73 000 läsare, ett tapp med 16 procent jämfört med 2010.

Under hösten 2012 relanserades Slitz för att positionera sig mot en mognare målgrupp. Det nya greppet visade sig inte räcka för att få upp försäljningen.

Första numret nästa år blir det sista för den klassiska herrtidningen Slitz. Den vikande upplaga i  kombination med konjunkturläget ligger bakom beslutet.

MDM Media hade svårt att se en lönsamhet för titeln framöver.

– Det har varit en fantastisk resa under de 22 år jag varit utgivare,  under en period av tio år var Slitz Nordens mest sålda magasin för män.  Slitz gavs även ut på norska, danska och finska under ett par år. Men  den förändrade mediekonsumtionen har slagit tidigare och hårdare mot det  manliga livstilssegmentet. Trots ett starkt stöd från en lojal  läsekrets och fantastiska medarbetare tvingas vi därför ta detta tråkiga  beslut om nedläggning, säger chefredaktören Mats Drougge i en kommentar.

Genom åren har Slitz fostrat skribenter såsom Jens Stenberg, chefredaktör på Café, Kings chefredaktör Per Nilsson, Robert Laul, sportreporter  på Aftonbladet och Peter Smirnakos, idag chefredaktör på Icon.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Slitz

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.