Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Slut med naket i Playboy

Publicerad: 13 oktober 2015, 06:37

Inga mer nakenbilder i Playboy.

Foto: Playboy

Playboy upphör med naket, Lars Ander har avlidit och snart kan du shoppa direkt i Facebook. Det är några av nyheterna i dagens morgonsvep.

Ämnen i artikeln:

Anna SettmanLeonardo DiCaprioTwitterFacebookH&MÅhlénsPlayboyNWTMorgonsvepetSnapchat

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Playboy slutar med nakenbilder
Chocken: Tidskriften Playboy slutar med bilder på nakna kvinnor. Det uppger New York Times. Nakenstoppet är en del i en omgörning av Playboy som planerar till mars 2016. En av anledningarna uppges vara att en stor del av materialet inte går att dela via sociala medier. Playboys upplaga har också sjunkit drastiskt de senaste åren – från sju miljoner 1972 då den var som populärast till 800 000 idag.
– Tidningen kommer att anta en renare, modernare stil, säger Cory Jones, chief content officer of Playboy, till New York Times.

Protestaktion mot H&M och Åhléns slöjreklam
Under måndagskvällen genomfördes en protestaktion utanför H&M:s och Åhléns butiker på Drottninggatan i Stockholm, rapporterar Metro. Flera personer hade samlats för att stå emot de reklamkampanjer som modeföretagen släppt till hösten, där kvinnor i slöja figurerar. Reklamen har väckt starka reaktioner i sociala medier och på debattsidorna, något som Resumé berättat om.
– Jag har kompisar och vänner som är beslöjade, det är inte det vi är emot. Vi är emot att stora kapitalistiska företag tjänar pengar på vår bekostnad, vi kvinnor som flytt från diktator och förtryck, säger Maria Rashidi, ordförande i Kvinnors Rätt, till Metro.
Åhléns noterade protestaktionen och säger att det är allas fria rätt att uttrycka sin åsikt.

”Snapchat lägger ned mediehusens Snap Channel”
Enligt uppgift till tidningen Deadline ska Snapchat lägga ned sin Snap Channel, som idag används av mediehus som Buzzfeed och CNN. Funktionen Snap Channel stängde ned för en tid sedan för att uppdateras, men ska nu alltså stänga för gott. Ett antal anställda lär få gå som en konsekvens av stängningen. Snapchat ska nu enbart inrikta sig på innehåll från sina partners i funktionen ”Discover”, där videoklipp och artiklar från 15 varumärken finns, däribland Cosmopolitan, Comedy Central och Yahoo.

NWT:s koncernchef Lars Ander är död
Nya Wermlands-Tidningens koncernchef Lars Ander,74,  har avlidit efter en kort tids sjukdom. Lars Ander är son till NWT:s grundare Gustaf Ander. Lars Ander ersatte sin far som koncernchef år 2000 och har därefter lett koncernen med sin yngre bror Staffan, som idag är chefredaktör. Sedan övertagandet har NWT förvärvat flera lokaltidningar såsom Dalslänningen, Provinstidningen Dalsland och Karlskoga-Kuriren. Han var även med och investerade drygt en miljon i Blocket.se år 2003.

Snart kan vi shoppa på Facebook
Facebook kommer snart att rulla ut en funktion där du kan shoppa direkt i nätverket, istället för att besöka externa e-handelssidor. Tester har genomförts med en begränsad användargrupp i USA och består av två delar. Dels Canvas – ett nytt annonsformat som när du klickar på annonsen visar varor direkt i Facebook. Den andra delen är att ”Shopping” läggs till under ”Favoriter”. Här finns även ett sökfält, skriver Facebook på sin business-blogg.

Twitter kan stänga ner konton som laddar upp sportklipp
Om du laddar upp videoklipp från en sporthändelse på Twitter riskerar du att bli avstängs om du inte har sändningsrättigheter till evenemanget, skriver New York Times. Det visar sig efter att Twitter stängt ner kontot @Deadspin och tagit bort flera klipp från @SBNNationGIF. Anledningen är att Twitter fått mottagit kritik från NFL och MMA. NFL sa på måndagen att ”de bett Twitter att inaktivera länkar till mer än ett dussin piratkopierade NFL-matcher, men att de inte begärt att något Twitter-konto stängs ner”.

Anna Settmans Springfield Project i samarbete med Fundedbyme
Crowdfundingplattformen Fundedbyme och investeringsbolaget Springfield Project lanserar idag ett samarbete som ska ge svenska tillväxtbolag tillgång till mer kapital. Avtalet innebär att Springfield viger två platser i sitt acceleratorprogram för bolag som har som ambition att inom ett år resa kapital via Fundedbyme. Bolagen får tillgång till Springfields lokaler, Investmest managers och en första investering på upp till en halv miljon kronor.
Anna Settman är journalist, med en bakgrund som vd på Aftonbladet och chef för MTG:s betal-tv.

DiCaprio vill göra film av Volkswagen-skandalen
En film om utsläppsskandalen inom biljätten Volkswagen kan vara på ingång. Leonardio DiCaprios produktionsbolag Appian Way har tillsammans med filmbolaget Paramount köpt filmrättigheterna till den kommande boken om härvan, skriver Reuters. Jack Ewing, reporter på New York Times, kommer att skriva boken som har sålts till förlaget Norton Publishing för ett sexsiffrigt belopp. DiCaprio är sedan tidigare känt för att vara en miljökämpe.
Det är ännu inte klart vilka som kommer medverka i filmen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev