Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Slutar för att skriva bok om lobbying

Publicerad: 27 november 2012, 09:55

Mats Engström ska skriva bok om lobbying.

Foto: Jörgen Appelgren

Det blev bara nio månader som chefredaktör på Ny Teknik för Mats Engström. Nu ska han ägna mer tid åt sin egen verksamhet och skriva klart sin kommande bok om medier, politik och pr.


Ämnen i artikeln:

Ny Teknik

I januari i år hade Ny Teknik gjort klart med en ny chefredaktör. Mats Engström hade hämtats från jobbet som samhällspolitisk chef på fackförbundet Unionen. Han började sedan den 6 mars.

För en kort tid sedan meddelade han Talentums ledning att han kommer att sluta efter årskiftet för att lägga större krut på sin egen verksamhet.

– Jag kom fram till att jag ville satsa på andra saker under 2013. Jag kommer att satsa mer på min egen frilansverksamhet och arbeta med en bok som jag har skrivit på ett tag. Den handlar om medier, politik och pr. Kärnan i boken är påverkan och lobbying i svensk politik, säger Mats Engström.

Visste du att din sejour skulle bli kortvarig när du tillträdde i mars?
– Nej, det är ett beslut som vuxit fram under hösten.

Har du hunnit göra några avtryck på Ny Teknik?
– Det har hänt en hel del skulle jag säga. Vi ökade i Orvesto Konsument. Vi har fört in mer opinionsbildare. Tidningen är på rätt väg.

Mats Engström gav ut en bok kring EU och lobbyism under 2006. Under 2009-2010 arbetade han som frilansskribent och utredde miljöfrågor.

Efter årsskiftet tar Ny Tekniks redaktionschef Susanna Baltscheffsky över som tillförordnad ansvarig utgivare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Ny Teknik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.