Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Slutar på grund av porren

Publicerad: 17 januari 2011, 16:05

Journalistklubbens jämställdhetsombud på TV4 avsäger sig sina uppdrag med omedelbar verkan. Orsak: Canal+ fortsätter sända porr.


Ämnen i artikeln:

TV4Canal PlusSJF

Resumé har tidigare berättat om att Canal+, som ägs av TV4, fortsätter sända porr om nätterna. Trots protester har man valt att göra det på grund av att det fortfarande är lönsamt.

Som en direkt orsak av detta väljer TV4:s jämställdhetsombud Helena Gissén (politisk reporter) och Andreas Bjunér (på nyhetswebben) nu att avsäga sig sina uppdrag.

– Vi har haft en intern diskussion ända sedan vi köpte Canal+ om det här utbudet. De tycker inte att uppdraget som jämställdhetsombud känns meningsfullt eftersom ledningen inte tar det här på allvar, säger Sara Stenman, som är klubbordförande på TV4.

Under helgen har ämnet debatterats flitigt på Newsmill med anledning av en artikel i Göteborgs Posten där det framkommer att TV4 inte tänker sluta med porrsändningarna. Bland flera har SSU-ordföranden Jytte Guteland och TV4-reportern Jonas Björck kritiserat detta.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV4Canal PlusSJF

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.