lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Slutvitsat om Kalla

Publicerad: 9 januari 2008, 14:16

Kalla fakta:
Nu är det slutvitsat om Charlotte Kalla.
– Till slut når man en gräns när det inte är roligt längre, säger Peter Lindvall, sportchef på Norrländska Socialdemokraten .

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

MH

Magnus Helander


Charlotte Kalla - vår nya skiddrottning. Foto: Scanpix.

”Glödheta Kalla”, ”Det isKalla rycket” och ”Kalla det en framgångssaga”. Namnet Kalla är minst sagt tacksamt för rubriksättarna som länge jublat över Tärendö-tjejens framgångar.

Men nu när Kallas definitiva genombrott är ett faktum har det hunnit gå inflation i ordvitsarna.

Dagens Nyheters sportchef Nils Palmgren säger att det finns en allmän trötthet att hitta på skojiga ordlekar så fort det skrivs om Sveriges nya skiddrottning. Tidningen har inte infört något förbud mot kvickheter som anspelar på hennes namn. Men det finns en allmän konsensus om att det är dags att gå vidare.

– Jag tycker inte att vi har vitsat så mycket, vi har skrivit ”heta Kalla” någon gång. Men jag hoppas jag slipper det framöver. Till sist blir man lite trött på det. Det är nog över nu, säger Nils Palmgren.

Han säger att rubrikskrivandet är en konst och att man ska utnyttja det man får gratis, men att det bör göras med måtta.

Peter Lindvall är sportchef på Norrländska Socialdemokraten (NSD), som bevakat Charlotte Kallas framfart i spåren sedan hon var 14 år. NSD har redan för länge sedan avverkat de vitsar som den här säsongen haglat i rikspressen.

– Vi har inte haft något möte om att sluta med ordvitsarna när det gäller Kalla. Men vi är rätt less på dem. Jag tror inte att vi har en enda i dagens tidning trots att vi har skrivit 4-5 sidor om henne, säger Peter Lindvall.

– Det ger sig själv. Till slut når man en gräns när det inte är roligt längre.

Hur ser du annars på Kallas framgångar?
– Vi har fått en världsstjärna häruppe och det är naturligtvis jätteroligt. Det ökar arbetsglädjen. Vi hade hoppats på mer pengar i budgeten för att åka och bevaka henne på plats, men där har vi tyvärr fått nej.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev