Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Smurfkaos" hos Sportspegeln

Publicerad: 24 mars 2014, 07:47

SVT har tvingats be om ursäkt efter att Sportspegelns programledare Mats Nyström och Dusan Umicevic blivit blåa i ansiktet. Det blev även skidstjärnan Björn Ferry i ett av inslagen. Guldspadevinnarna utsågs i helgen och karatestjärnan Theresia Larsson rasar över nattduellen i Mästarnas Mästare. Det är några av nyheterna i Helgsvepet.


”Smurfkaos” hos Sportspegeln
”Vi beklagar att sportspegeln blev en  aning smurfig idag”. Det skriver SVT på Twitter efter at programledarna  Mats Nyström och Dusan Umicevic blivit blåa i ansiktet, enligt DN. Det  blev även Björn Ferry i ett av inslagen.

Guldspadens vinnarlista
Journalisten rapporterar att SVT Nyheter fick sin första guldspade. Dan Josefsson  fick detsamma för boken ”Mannen som slutade ljuga” som handlar om  rättsfallet Thomas Quick.

Karatestjärnans attack mot SVT
Theresia  Larsson förlorade nattduellen mot simstjärnan Johanna Sjöberg i  SVT-programmet Mästarnas Mästare. Hon gick i taket och anklagar SVT för  att hon fick stå för långt ifrån stavarna. Theresia Larsson har tidigare  besegrat Sven-Åke Lundbäck i en nattduell.
– Jag hade inte samma avstånd till stavarna den här nattduellen. Jag var längre ifrån, helt enkelt, säger hon till Aftonbladet.

Trefaldig ökning av alkoholreklam
Investeringarna  i alkoholreklam har trefaldigats på fem år. Drygt en miljard kronor  lades på alkoholreklam under förra året, enligt TNS-Sifo.  Alkoholvarumärken har sedan 2008 gått från 25e: till 11:e plats över  vilka varumärken man satsar mest på, enligt SvD.

Homeland-stjärnan är död
Skådespelaren James Rebhorn blev 65 år.
– Han dog av melanom, som han diagnostiserades med 1992, säger agenten Dianne Busch till Hollywood Reporter.
Hans  sista roller var agenten Reese Hughes i White Collar och som Carrie  Mathisons pappa Frank i den framgångsrika tv-serien Homeland, enligt  Expressen.

Måns Zelmerlöw pudlar efter gay-uttalande
I  TV3-programmet ”Pluras kök Sicilien” säger Måns Zelmerlöw att  homosexualitet inte är lika naturligt i och med att man inte skapar  ”barn tillsammans”.
Måns Zelmerlöw insåg snabbt att han gjort bort sig och försökte få den delen bortklippt från materialet, enligt Expressen.
Nu ber han om ursäkt.
– Jag ser ju absolut inte homosexualitet som en avvikelse, säger han Expressen.

Varannan  femåring har surfplatta
Förra  året visade det sig att 8 av 10 barn har tillgång till en smartphone.  Nu visar en ny TNS-Sifo-undersökning att varannan femåring har en  surfplatta – undersökningen har skett på uppdrag av Telenor, enligt DI.

Karin Bojs sågar Proviva
DN:s erfarne vetenskapsreporter Karin Bojs ger sig in i Mia Skäringer och  Provivas hälsohetsdebatt. Hon tycker inte att det finns underlag för  Proviva att hävda att mjölksyrebakterier är så hälsosamma att de  kompenserar för socker. Hon hävdar bland annat att Konsumentverket  har förbjudit bolaget att använda uttrycket ”Magens bästa vän”.
Hon  håller heller inte med om hälsohetsen eftersom unga kvinnor hör till den grupp som äter sämst idag.

Så gick SvD-krönikörens nätbojkott
SvD:s Sam Sundberg ville ta reda på vad som sker om man bojkottar nätjättar  som Google, Facebook, Microsoft och Apple efter att det frakommit att  flera av bolagen samarbetar med NSA. Han konstaterar att han inte får  ett lika fullvärdigt liv utan bolagen, men är inte beredd att ge upp sin bojkott.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.