söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Smyger på Bossen – i hotellkorridorerna

Publicerad: 6 maj 2013, 11:51

Kvällstidningarnas reportrar gör som Bruce – tar in på Grand.

Foto: Pressbild.

Att kvällstidningarna slår på stort när "Bossen" kommer till Sverige är ingen nyhet. Det som däremot är okänt är att både Aftonbladet och Expressen i hemlighet tagit in på samma hotell som Bruce Springsteen för att punktmarkera honom dygnet runt. – Vi bor ofta på samma hotell som artisterna vi bevakar. Det ger en närhet och bättre bevakning, säger Ylva Niklasson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetYlva NiklassonExpressenPascal Engman

MH

Magnus Helander


Det finns pengar hos mediehusen när det verkligen gäller.

Reportrarna som skuggar "Bossen" har det rätt så bra på sina lyxrum nära Springsteens svit på Grand Hôtel.

De har det också rätt spännande när de smyger omkring i hotellkorridorerna för att hitta nya scoop om den folkkäre världsartisten som spelar inför fulla hus på Friends Arena.

Expressens nöjesreporter Pascal Engman har de senaste dagarna bott på Grand, enligt vad Resumé erfar. Själv vill han inte kommentera uppgiften. Pascal Engman fick också en pratstund med Springsteen på gymmet, vilket ledde till en publicerad intervju i tidningen.

–      Jag var ganska nervös med han är väldigt naturlig och extremt trevlig. Han är också lättillgänglig. Skillnaden är väldigt stor jämfört med Justin Bieber, säger Pascal Engman, som precis gått av sitt pass när Resumé når honom på måndagen.

Pascal Engman hänvisar i övrigt alla frågor om bevakningen till sin chef Kai-Anders Nilsson. Denne vill inte heller avslöja något om tidningens tillvägagångssätt i jakten på Bruce-avslöjanden.

– Men vi är mycket nöjda med vår bevakning, jag tycker att den har varit mycket bättre än Aftonbladets, säger Kai-Anders Nilsson.

Aftonbladets tf nöjeschef Ylva Niklasson bekräftar att tidningen ofta bor på samma hotell som artisterna.

– Det ger en närhet och bättre bevakning, det gör vi ju på Melodifestivalen exempelvis. Sen är ju Bruce så skön också, han kan ju stå och snacka med pressen i baren. Vi vill fortsätta ge en kanonbevakning, säger Ylva Niklasson som inte alls håller med om att Expressen varit bättre än Aftonbladet.

Kvällstidningarna säljer bra på Bruce Springsteen och avsätter ett stort antal medarbetare på bevakningen som sker i alla kanaler.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev