Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snacka om tidningskrig!

Publicerad: 26 november 2009, 12:25

Militär Historia har fått en storfiende: Nya tidskriften Krigens Historia.


Ämnen i artikeln:

Militär Historia

Krigens historia attackerar...

Förra veckan skrev Resume.se att Militär Historia, som ges ut av Historiska Media, har blivit så populär att utgivningstakten dubblas – tidningen blir månadsmagasin.

Nu är tidningskriget ett faktum – nästa vecka kommer nämligen ytterligare en krigstidning ut i butikerna: Krigens Historia. Bakom Krigens Historia står Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB), som även ger ut tidningen Pennan & Svärdet. Tidningsbyrån A4 har gjort designen och hjälpt till med konceptet

Krigens Historia blir månadsmagasin precis som Militär Historia.

– Intresset för historia i allmänhet och militärhistoria i synnerhet har ökat våldsamt de sista 10-15 åren. Därför var det naturligt för oss att komplettera vår befintliga bokklubbsverksamhet med ett populärt hållet militärhistoriskt magasin, säger chefredaktören Patrik Nilsson i ett pressmeddelande.

Militär Historia.

Han tror att Krigens Historia kan ta upp kampen rejält med konkurrenterna.

– Krigens Historia har allt det kollegorna har och lite till. Tidningen förenar många olika perspektiv, men den enskilda människan står alltid i centrum, såväl text- som layoutmässigt. Detta är unikt. Personligen tycker jag att layouten är strålande, särskilt i kombination med att använda ett papper med lite högre ytvikt. En fullträff, säger chefredaktören Patrik Nilsson i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Militär Historia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.