Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snapchat börsnoteras – så går succéappen

Publicerad: 3 februari 2017, 07:30

Snapchat tar in tre miljarder dollar inför noteringen, Melodifestivalchefens dubbla stolar skapar konflikt på SVT inför Melodifestivalen och så många användare har Uber tappat efter motkampanjen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenChrister BjörkmanUberSnapchat

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Snapchat börsnoteras – så går succéappen
Innan midnatt meddelade Snapchat att bolaget gjort klart med en börsintroduktion. Enligt de dokument som bolaget skickat in till amerikanska myndigheter planerar Snapchat i samband med introduktionen att ta in 3 miljarder dollar (26 miljarder kronor) i nytt kapital, en siffra som kan stiga, det skriver Bloomberg. Noteringen förväntas ske på New York-börsen i mars månad.

Enligt prospektet landade Snapchats omsättning 2016 på 404 miljoner dollar vilket kan jämföras med 58,7 miljoner under dollar 2015. Förlusten 2016 stannade på 514.6 miljoner dollar. Bolaget har mer än 158 miljoner dagliga användare, vilket kan jämföras med Instagram som har 400 miljoner dagliga aktiva användare. Användartillväxten har dämpats under det senaste kvartalet tack vare konkurrenten Instagram Stories offensiv. Grundaren och vd:n Evan Spiegels ägande beräknas stiga från 22 till 25 procent i samband med noteringen. Värdet av aktierna uppgår då till hisnande 50 miljarder dollar, skriver Recode.

Konflikt på SVT efter Melodifestivalgeneralens programledarjobb
Radiokanalen Svensk Pop har värvat SVT-profilen och Melodifestivalchefen Christer Björkman som programledare. I morgon kickar Melodifestivalen igång och sidouppdraget kan strida mot public service regler. SVT godkände hans medverkan, men ångrar sig.

– Jag tycker inte att det är lämpligt nu när jag känner till omfattningen av hans medverkan, säger SVT:s nöjeschef Ebba Adielsson till Aftonbladet.

Uppgifter: Spotify tvingas skjuta upp börsnotering
Svenska streamingtjänsten Spotify har jobbat hårt för en börsnotering i år. Nu kan bolaget komma att skjuta upp introduktionen i syfte att få till bättre avtal med skivbolagen. Det skriver Techcrunch.

Så många har raderat Ubers app efter motkampanjen:
Kamanjen #deleteuber har väckt stor uppståndelse världen. Protesterna kom efter att delningstjänsten fortsatt köra vid John F. Kennedy International Airport under förra helgen vilket gav intrycket att förarna bröt strejken som var en markering mot Donald Trumps inreseförbud. Hela 200,000 har raderat sina Uber-konton. Det skriver New York Times.

... och nu hoppar vd:n av som rådgivare åt Trump
Uber-vd:n Travis Kalanick lämnar en grupp som ska agera rådgivare åt president Donald Trump. Det skrev han i ett mejl till de anställda. Det skriver Techcrunch.

"Att gå med i gruppen var inte tänkt att vara ett ställningstagande för presidenten eller hans agenda men tyvärr har det missförståtts precis så"...

"Att stanna kvar i rådet skulle bara komma i vägen för det. Presidentordern skadar många människor i samhällen runt omkring USA. Familjer splittras, människor fastnar utomlands och det finns en växande rädsla att USA inte längre är ett land som välkomnar invandrare".

Journalist kastades ut från Le Pens presskonferens
Den franska tv-journalisten Paul Larrouturou och hans kamerateam från tv-kanalen TF1 var vid en presskonferens i Paris försökte han fråga den högerextrema presidentkandidaten Marine Le Pen om anklagelserna att hon använt EU-stöd för att betala sina partiarbetare. På en film kan man se hur två säkerhetsvakter bryskt trycker ut honom från presskonferensen medan han håller mikrofonen mot Marine Le Pen. En kameraman som filmar incidenten blir slagen av en av vakterna. Det rapporterar the The Guardian.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev