Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snapchat-grundare erkänner: ”Kom inte på idén”

Publicerad: 11 september 2014, 10:16

Evan Spiegel.

Foto: Wikipedia, SE7

Meddelandetjänsten Snapchat värderades nyligen till 70 miljarder kronor. Nu erkänner grundarna Evan Spiegel och Robert Murphy att de inte kom på idén.


Ämnen i artikeln:

Evan SpiegelSnapchat

Snapchat-grundarna har under ett års tid förnekat att någon annan kom på idén till den populära meddelandetjänsten – appen gör det möjligt att skicka meddelanden och bilder som raderas efter att de har öppnats.

Nu har Snapchat-grundarna gått med på en förlikning med sin före detta Stanford-kamrat Frank Reginald Brown IV, enligt DN som refererar till Huffington Post.

Han stämde Evan Spiegel och Robert Murphy under förra året när appen värderades till nära 500 miljoner kronor:

"Reggie Brown kom på idén om att skapa en app för att skicka bilder som sedan försvinner när han var student på Stanford University. Han samarbetade sedan med Spiegel och Murphy i utvecklingen av appen på ett tidigt stadium" skriver Snapchat i sitt uttalande.

Evan Spiegel uppger också att man är glada för att konflikten har lösts på ett "tillfredsställande sätt" både för Brown och bolaget.

- Vi känner till hur Reggie har bidragit till skapandet av appen och uppskattar hans arbete med att få i gång utvecklingen av den, säger Evan Spiegel i pressmeddelande.

Hur mycket pengar som Frank Reginald Brown IV egentligen får är dock inte officiellt.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Evan SpiegelSnapchat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.