Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snapchat krishanterar efter nya användarvillkor

Publicerad: 2 november 2015, 07:27

Snapchat har hamnat i blåsväder.

Snapchat har hamnat i blåsväder efter att ha släppt nya användarvillkor, medier attackerades inför nyvalet i Turkiet och Samsung sponsrar Rihanna med en kvarts miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

InstagramFacebookSamsungRihannaSnapchatSveriges Radio

Snapchat krishanterar efter nya användarvillkor
I helgen ändrade Snapchat sina användarvillkor. De nya innebär att de får rättigheterna till allt användargenererat innehåll. Det har skapat oro hos användarna, som det sociala mediet nu försöker lugna genom att poängtera att allt innehåll fortfarande kommer att raderas från servrarna så fort det har visats. Rättigheterna handlar framför allt om kopplingen till funktioner som till exempel Live Stories, enligt Snapchat själva.

– Snaps och chattar kommer att vara lika privata i dag som de var innan uppdateringen, säger bolaget i ett uttalande, enligt Techcrunch.

Mashable kommenterar hänvisningen till Live Stories så här:
"Det framstår som något av en undanflykt från ett företag vars hela premiss är försvinnande meddelanden".

Medier attackerades inför nyvalet
President Erdogans AKP segrade stort i gårdagens val i Turkiet. Inför valet dominerade regeringstrogna medier helt – medan de medier som förhöll sig kritiska utsattes för huliganattacker eller polisräder, enligt SvD.

Samsungs prislapp för Rihanna: En kvarts miljard
Samsung går in tungt för att sponsra Rihannas nya platta Anti och hennes efterföljande turné. Priset för kalaset är 25 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär en kvarts miljard svenska kronor. Förhandlingarna pågick under sju månader innan alla parter kom överens, skriver New York Post.

En galen tid på Sveriges Radio
Klockan på Sveriges Radios Ekot har haft stora problem att gå rätt i helgen, vilket har lett till en och annan miss i sändningarna. Bland annat har man haft problem med att hitta sluttiden för sändningarna, och det hela har avhjälpts med extraklockor och appar som visar rätt tid. Det är oklart om någon lyssnare har reagerat, skriver Dagens Nyheter.

Efter kritiken: Facebook ändrar namnpolicy
Det har stått stora hinder i vägen för den som vill ha en pseudonym som användarnamn på Facebook. Men nu ändrar jätten sin namnpolicy, vilket innebär att användarna får redogöra för omständigheterna bakom pseudonym-valet. Den nya policyn innebär också att den som anmäler en profil kommer att få lämna mer information. Förändringen skedde efter att organisationen Electronic Frontier Foundation skrivit ett öppet brev, rapporterar The Telegraph.

Instagram gör som Twitter med kurerade videoflöden
Nu kör Instagram ut kurerade videoflöden, vilket innebär att Snapchats Live Stories och Twitters Moments får konkurrens. Funktionen ska göra det enklare för användarna att samlas kring en specifik händelse, och läggs till en början ut hos amerikanska användare, skriver techsajten Recode.

Radioreporter sköts till döds i Manila
Jose Bernard blev ihjälskjuten i lördags i Manila. Motivet är ännu oklart och ingen har gripits, även om två personer sågs åka från platsen på motorcykel. I augusti och september har fyra journalister mördats i Fillippinerna, skriver TT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.