Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snapchat rasade på börsen – börjar betala för innehåll

Publicerad: 8 november 2017, 07:28

Hur ska det gå för Snap?

Foto: Mostphotos

Snapchat tvingas till stor förändring, efterspelet kring Äntligen Hemma och 280 tecken på Twitter. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetSnapchat

Meddelande- och fotoappen Snapchat fortsätter visa dåliga siffror. I rapporten för kvartal tre som kom under tisdagen missade de prognosen. Snapchat visade intäkter på 207,9 miljoner dollar – analytiker hade räknat med 237 miljoner dollar. Även användarantalet var mindre än beräknat.

Till följd av detta föll Snapchat på börsen med hela 20 procent timmarna efteråt. Nu står Snapchat inför sin kanske största redesign sedan appen lanserades 2011. Man lovar att göra appen enklare och mer tillgänglig designmässigt, men även att börja betala innehållsskapare, liknande Youtube. Grundaren Evan Spiegel säger att redesignen kan skada affären kortsiktigt, men de måste ta risken.

”Jag tror att det finns möjlighet för oss att skapa en bra personlig innehållstjänst, men som inte förminskar den stora kommunikationstjänst vi skapat”, sade Spiegel efter att rapporten släppts.

Många undrar nog nu var hajpade Snapchat, som hittills varit en kanal dit varumärken och medier vallfärdat, är på väg. Konkurrenten Instagram har redan kopplat sitt grepp över tjänsten.

Klart: Äntligen Hemma-anställda får betalt
Sedan Martin Timell-härvan kom till ljuset finns ingen plan på att spela in återstående avsnitt av serien Äntligen Hemma. Martin Timell hade ett kontrakt till 2020 – som sades upp. Det har hittills varit oklart huruvida hans tidigare kollegor, bland andra Bosse Rappne och Elsa Billgren, kommer få betalt enligt sina kontrakt. TV4:s programchef Anna Rastner bekräftar nu detta för Aftonbladet.

”De kommer få betalt enligt sina kontrakt som de har med Meter”, skriver hon i ett mejl.

Företag kan använda Facebook-chatt på sidor
Facebook gör det möjligt för företag att använda Facebook Messenger som chatt på sina egna sajter. Den fungerar över flera enheter och är menad att boosta företagens affärer genom att bland annat hjälpa till med kundtjänst eller helt enkelt för kunder att ställa livefrågor.

Nu kan du skriva 280 tecken på Twitter
Testet med ökad teckenmängd på Twitter får nu en permanent lösning. Från och med nu kan du skriva 280 tecken. Nyheten har tagits emot olika – flera hävdar att 280 tecken kommer göra Twitter mindre läsbar. Andra gillar det på grund av att de kan uttrycka mer. Twitter hoppas nu kunna få sin användarbas att växa.

… lanserar en live-show i Storbritannien
Medieföretaget Global, med radiovarumärken som Capital och Heart sätter upp en liveshow exklusivt för Twitter kallad ”PopBuzz Presents” som ska rulla en gång i veckan. Detta öppnar upp en helt ny intäktsström för medieföretaget, skriver Digiday. Den 30 minuter långa showen sänds från Twitters huvudkontor i London. Twitter har under en tid pushat för live-tv och sponsorskap kopplat hit. Sponsorskapen kan kosta från 33 000 dollar.

Disney upplöser svartlistning av LA Times
Disney portade LA Times från en visning av en ny film efter att LA Times gjort en kritisk recension. Då skrev bland annat CNN’s ankare Jake Tapper på Twitter: ”Disney’s bojkott av LA Times är oprofessionellt och ojournalistiskt”. Nu har Disney, fyra dagar efteråt, beslutat att upplösa svartlistningen. De uppger att de ”har haft produktiva diskussioner med den nya ledningen på LA Times”.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetSnapchat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.