Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snapchats intäkter – en besvikelse

Publicerad: 2 maj 2018, 06:32

Foto: Mostphotos

Delårsrapporten från Snapchat nådde inte upp till analytikernas förväntningar, Facebook presenterar en rad nyheter och Youtubern Simone Giertz drabbad av hjärntumör. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookMorgonsvepetTV4Snapchat

Appen Snapchats ägarbolag Snap gör en förlust på 17 cent per aktie. Det offentliggjordes i samband med delårsrapporten som kom i går kväll och ligger i linje med analytikernas förväntningar. Omsättningen däremot, nådde däremot inte upp till förväntningarna. Den landade på 230,7 miljoner dollar medan den förväntade summan var 244,5 miljoner dollar. Det beror bland annat på att annonsintäkterna sjunkit med 65 procent under Q1, jämfört med året innan. Det beror till stor del på att Snapchat utvecklat en programmatic-funktion i stället för direktförsäljning.

Samtidigt har dagliga aktiva användare sjunkit från 194,2 till 191 miljoner. Delårsrapporten ledde till att aktien backade över 17 procent. Det skriver CNBC.

Whatsapp-vd lämnar
Grundaren och vd:n till Whatsapp, Jan Koum, lämnar nu företaget. Detta efter ett bråk med ägarbolaget Facebook om hur användarnas data hanteras. Facebook ska, enligt källor till Washington Post, vilja använda Whatsapps persondata och försvaga krypteringen. Whatsapp å sin sida, ska ha varit emot att information om användare samlas in. Enligt källor till Washington Post ska Jan Koum också lämna Facebooks styrelse.

Misstanken: Facebook-anställd ska ha stalkat kvinnor
Just nu är en säkerhetsutvecklare på Facebook under granskning, eftersom han misstänks ha utnyttjat sin position på företaget för att stalka kvinnor. Detta efter anklagelser från Jackie Stokes, grundaren av Spyglass Security.
"Det har kommit till min kännedom att en säkerhetsingenjör som för närvarande är anställd på Facebook har använt sina accessmöjligheter för att stalka kvinnor på nätet. Jag har loggar från Tinder. Vad ska jag göra med informationen?" skrev Jackie Stokes i en tweet. Det skriver Gizmondo.

Facebooks nya giv: Dejting
Facebook startar en ny dejtingfunktion. Den ska enligt vd:n Mark Zuckerberg vara till för att "skapa riktiga, långvariga förhållanden – inte tillfälliga ragg". Funktionen ska para ihop människor som inte redan är vänner med varandra baserat på en dejtingprofil som användaren själv bygger upp, men som vännerna inte kommer att kunna se. Det meddelade Zuckerberg under den årliga F8-konferensen. Offentliggörandet av de nya planerna fick konkurrenten Tinder att falla fritt på börsen.

Översättningsfunktion i Messenger
Snart kommer det gå att översätta innehåll i Facebook Messenger till en rad olika språk – detta med hjälp av AI-assistenten M. Först kommer man att experimentera med översättningar från engelska till spanska för amerikanska användare. Dessutom kommer en begränsad översättningfunktion att rulla ut i köp- och säljtjänsten Marketplace. Tanken är att funktionen ska rullas ut bredare efterhand, men i dagsläget finns ingen tidsplan för detta.

Zannah Hultén från "Stjärnornas stjärna" är död
Zannah Hultén – artist, sångpedagog och producent – som medverkat i TV4-programmet "Stjärnornas stjärna" har gått bort. Hon blev 62 år. Under våren har hon utgjort en del av juryn i programmet.
– Vi är förkrossade av nyheten att Zannah gått bort, säger programmets exekutiva producent Hans Abrahamsson till Aftonbladet.

Simone Giertz drabbad av hjärntumör
Youtubern Simone Giertz har drabbats av en hjärntumör. Det berättar hon själv i ett klipp på sin Youtubekanal. Samtidigt tackar hon sina följare och säger att hon inte kommer att lägga upp någon video på ett tag. Tumören är godartad, men Simone Giertz kommer att tvingas genomgå omfattande hjärnkirurgi. Hon har gjort sig känd för att bygga robotar som utför olika uppgifter som att ge örfilar när väckarklockan ringer eller att försöka applicera läppstift. Simone Giertz är känd världen över för sina uppfinningar.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.