Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snapchats nya uppdatering kan rädda din tumme

Publicerad: 2 juli 2015, 12:49

Snapchat uppdaterar appen rejält.

"SMS-tumme" har blivit en vanlig åkomma i dagens mobila samhälle. Snapchats nya uppdatering kan hjälpa till mot besvären.


Ämnen i artikeln:

Snapchat

Den populära bilddelningsappen Snapchat rullar nu ut sin största uppdatering sedan lanseringen. Den största förändringen? Nu behöver du inte trycka tummen mot skärmen för att se bilder och filmer som skickas till dig.

Tidigare har det fyllt en funktion eftersom innehållet bara finns tillgängligt under en begränsad period, för att sedan försvinna. Genom att tvingas hålla tummen mot skärmen försvårar det för användare att ta skärmdumpar på bilder som avsändarna inte vill ska finnas kvar. Nu räcker det med ett enkelt knapptryck för att börja titta, och bakgrunden till det är appens "Curated stories" som kan pågå i flera minuter.

Radan i maj hintade Snapchats vd Evan Spiegel om att förändringen var på väg. På en konferens i maj sade han:
– Det är bara rätt jobbigt att hålla ditt finger där så pass länge.

En annan stor förändring är att det nu är enklare att lägga till nya vänner. Dels genom funktionen "Add nearby" som söker bland folk som befinner sig nära dig rent geografiskt. Men du kan också lägga till folk genom att fotografera Snapchats QR-kod.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Snapchat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.