Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snart börjar sexkriget

Publicerad: 24 september 2012, 14:00

Panelen i nya TV3-programmet.

Nästa vecka börjar höstens sexkrig i rutan. På tisdagen startar TV3: s nya satsning "69 saker du vill veta om sex". Med det tar man upp kampen med Kanal 5:s långkörare "Fråga Olle" på torsdagen.


I höst konkurrerar TV3 och Kanal 5 om tittarna som är nyfikna på sex. Med "69 saker du vill veta om sex" tar man upp kampen med Kanal 5: s följetong "Fråga Olle". Programmet är producerat av STO-CPH och kommer att sändas på tisdagskvällar klockan 22.00, efter "Svenska Hollywoodfruar".

– Programmet har en bra placering och många är intresserade av ett roligt och lekfullt program om sex, säger Fredrik Lundberg, programdirektör på TV3.

Till programmet har man lånat in Robin Olsson, student på Dramatiska Institutets producentlinje med ett förflutet på SVT:s Babel, som resande reporter och ciceron.

Som reporter reser han runt i världen och gör reportage från bland annat swingersklubbar och porrfilmsinspelningar. Samtidigt kommer en panel på fyra kvinnor att diskutera sexfrågor i studion.

Hur kommer det sig att ni väljer att ha en kvinnlig panel?
– Vi har hittat en bra jämvikt. Med en kvinnlig panel och en manlig reporter. Det är väldigt viktigt att hitta rätt ton när det handlar om ett sexprogram. Jag tycker att vi har hittat just en skön, spännande och fördomsfri ton, säger Fredrik Lundberg.

Hur kontroversiellt är programmet?
– Det finns alltid något kontroversiellt när det handlar om sex. Vi gör inte det här programmet för att chockera, vi vill underhålla, säger Fredrik Lundberg.

Med sändningstid efter dragplåstret "Svenska Hollywoodfruar" hoppas TV3 kunna stärka sin 22-slot. Panelen med svenska kvinnor kommer att diskutera allt från gruppsex, partnerbyten och allt annat som har med sex att göra.

– Det kan det vara kontroversiellt. Vi kände att vi inte ville göra något smaskigt. Men det finns kontroversiella inslag. Vi har bland annat intervjuat mannen med världens största penis, säger Johan Romin producent på STO-CPH.

Kommer ni att jämföra er med "Fråga Olle"?
– Fråga Olle är en institution. Men jag känner att vårt program är mycket mer varmt och inbjudande. Det känns nytt och fräscht och vi har fått en bra sändningstid med "Svenska Hollywoodfruar" som lead-in. Vi har höga förväntningar, avslutar Johan Romin

"69 saker du vill veta om sex" har premiär den 2 oktober i TV3 och kommer att sändas i tio avsnitt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.