Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snart kan du "ogilla" på Facebook

Publicerad: 16 september 2015, 06:23

Facebook ger med sig och erbjuder "ogilla-knapp" efter år av påtryckningar, minister kräver att Svenskt Näringsliv öppet redovisar sina kontakter med SD och Aftonbladet får ny finanschef när Jan Helin delegerar ansvar. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Facebook ska sätta stopp för flyktinghatet...
Tyska regeringen med landets justitieminister Heiko Maas i spetsen har varit kritiska mot Facebook på grund av den stora mängd näthat som sprids där. Kritiken har bland annat handlat om att Facebook snabbare tar bort bilder med sexuellt innehåll än rasistiska budskap. Nu har Facebook tagit till sig av kritiken och kommer att samarbete med den tyska regeringen för att snabbare ta bort främlingsfientliga och rasistiska kommentarer, skriver Wall Street Journal. En särskild grupp har skapas där tyska bredbandsoperatörer, justitiedepartementet, Facebook och andra sociala nätverk ska samarbete för att upptäcka och rensa bort det näthat som bryter mot lagen.

... och snart kan du ogilla inlägg
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg avslöjar att en "ogilla"-knapp är på gång till det sociala nätverket eller i varje fall en möjlighet att visa ogillande på något sätt. Nyheten kom i samband med en frågestund på Facebooks högkvarter i Menlo Park, rapporterar Gizmondo. "Varje händelse är inte en bra händelse" sa Zuckerberg och berättade samtidigt att det är oväntat svårt att implementera en ogilla-funktion.

Ministern kräver att Svenskt Näringsliv lägger korten på bordet
Näringsminister Mikael Damberg (s) kräver att Svenskt Näringsliv öppet redovisar sina kontakter med SD efter Di:s avslöjanden. Han beskriver partiet som ett nyfascistiskt parti med rötter i den rasistiska rörelsen.
– Svenskt Näringsliv måste vara öppet och transparent med hur man sköter de här kontakterna och hur man ser på SD, säger Mikael Damberg till Dagens Industri.

Kanonstart väntar den norska reklamhösten
Norska Mediebyråföreningens färska reklamstatistik visar att augusti blev en bra månad för kategorierna tv, radio och internet. Både tv och radio kan hade en tillväxt på 25 procent, medan nätet närmade sig en 40-procentig ökning jämfört med motsvarande period i fjol. Nu tror mediebyråerna på en stark höst, skriver Kampanje.

Felix Herngren gör nytt program för SVT
Komikern, skådespelaren, reklamfilmsregissören och FLX-grundaren Felix Herngren gör en ny serie för SVT. Dramakomedin "Bonusfamiljen" har precis börjat spelas in och har premiär nästa vår, skriver Expressen.  

Ny ansvarig utgivare och finanschef på Aftonbladet
Redaktionscheferna Sofia Olsson-Olsén och Håkan Andreasson går båda in som ställföreträdande ansvarig utgivare på Aftonbladet. Lena Mellin är liksom tidigare ansvarig utgivare på dagtid, medan Sofia Olsson-Olsén tar över ansvaret på kvällstid med Håkan Andreasson som ställföreträdare. Tidningens publisher Jan Helin delegerar också det operationella affärsansvaret till Jörgen Konradsson, som får rollen som CFO utöver sin tjänst som affärsansvarig för print, och därmed blir ansvarig för bland annat budgetarbetet. Anledningen till förändringen är att Jan Helin vill frigöra tid. Skriver Dagens Media.

TV4-profilernas gaybar i Ryssland polisanmäls
De svenska musikerna Far& Son byggde upp en gaybar på Vladimir Putins strandtomt på Åland för ett inslag i sitt kommande TV4-program samhällsjudo. Nu har ryska staten polisanmält händelsen, skriver Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.