Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snart kommer Jungkvists bok

Publicerad: 7 april 2009, 13:18

Kalle Jungkvist, 64, slutar som chefredaktör för Aftonbladet Nya Medier. Här berättar han för Resumé om boken som snart kan bli verklighet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Kalle Jungkvist Foto: Aino Nyvelius

– Jag blir nu Senior Advisor för ägarkoncernen Schibsted Sverige. Jag kommer att sitta i flera styrelser, men vilka är inte helt klart än, jobba vidare med webbutveckling och vara rådgivare åt Jan Helin.

Kalle Jungkvist, som hunnit fylla 64, sitter idag bland annat i styrelsen för E24, Tasteline och är vice ordförande i Tidningsutvecklarna.

Beslutet att sluta tog Jungkvist redan i höstas. Han kommer dock jobba fram till styrelsemötet i juni.
– Jag ville ha det lite lugnare sista året. Jag vill inte sluta jobba men vill hitta en annan roll. Dessutom fick jag erbjudandet att sitta som gästprofessor för journalistutbildningen vid Umeå Universitet, vilket är något jag ser fram emot. Det har varit ett otroligt roligt jobb hittills men även rätt tufft.

Går du i pension nästa år?
– Pension, nej det vet jag inte. Det får vi se då.

Vad ska du göra åren framöver?
– Jag hoppas kunna jobba vidare som jag har gjort hittills och med saker som ligger nära mitt yrke. Bland annat hoppas jag kunna skriva böcker och hålla föreläsningar. Jag får ofta förfrågningar runt om i världen att tala om Aftonbladet men har nästan aldrig haft tid att tacka ja till det. Det kommer jag nog göra mer i framtiden.

Kalle Jungkvist har inte skrivit några böcker tidigare.
Vad blir titeln på boken?
– Ha ha, det har jag ingen.

Kommer den att handla om dig eller blir det en roman eller deckare?
– Jag har en del idéer men exakt vad är för tidigt att säga än.

Bästa minnena hittills från tiden på Aftonbladet?
– Jag minns två saker. Det ena när Aftonbladet gick om Expressen och det andra är alla de här tio åren på nya medier då vi hela tiden fått mer och mer trafik och blivit lönsammare hela tiden.

Vad tycker familjen om beslutet?
– Mina döttrar tycker det är sorgligt att jag inte ska jobba på Aftonbladet längre eftersom de växt upp med det. Fast de tycker också att det är skönt att jag inte ska jobba 60 timmars arbetsvecka framöver.

Firar du eller blir det sorgöl?

– Nej, ikväll blir det inget speciellt men till i sommar blir det nog något.

Vad vill du ha i avskedspresent?

– Oj, det vet jag inte.

En guldklocka?

– Ha ha, nej, absolut ingen guldklocka i alla fall.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.