Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Snart lika fruktad som Janne Josefsson”

Publicerad: 14 augusti 2012, 09:02

Mattias Carlsson hyllas.

Foto: Aftonbladet.

Först Tillväxtverket, sedan Vinnova och nu statliga Stiftelsen för strategisk forskning – på bara några veckor. DN:s grävreporter Mattias Carlsson, värvad från Aftonbladet i våras, är glödhet och hyllas av branschen. – Han är nog snart lika fruktad som Janne Josefsson, menar Expressens krönikör K-G Bergström.


Ämnen i artikeln:

Mattias CarlssonK-G Bergström

Mattias Carlsson lämnade Aftonbladet för DN för att få mer tid för undersökande journalistik. Avslöjandet av Tillväxtverkets excesser föregicks av ett digert granskningsarbete av en 25 kilo tung bunt med kvitton.

Avslöjandet fällde generaldirektören Christina Lugnet.

Även Vinnova pressades hårt och i dag har turen kommit till statliga Stiftelsen för strategisk forskning som festat upp miljontals kronor och betalat 9,3 miljoner kronor på tre år till festfixaren och pr-mannen Micael Bindefeld utan upphandling. Dessutom är saknas specifikationerna till fakturorna i bokföringen.

Stiftelsens vd Lars Rask var svårt pressad i DN-intervjun och det återstår att se hur långvarig han blir på sin post.

Mattias Carlsson hyllas nu av K-G Bergström. I en krönika i Expressen skriver K-G Bergström:

”Grattis, DN. Ännu ett stycke utomordentlig journalistisk. Pressen har nu i Mattias Carlsson fått en reporter som nog snart är lika fruktad som tv:s Janne Josefsson. Carlsson har redan knäckt en generaldirektör. Det krävs nog en ganska tondöv styrelse om inte också vd:n i Stiftelsen för strategisk forskning ska gå samma väg”, skriver K-G Bergström.

Resumé har sökt Mattias Carlsson som har en intensiv måndag i telefon och på mejlen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.