Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Snart släpps Zlatan-boken i Frankrike

Publicerad: 24 juli 2012, 13:36

Medförfattaren David Lagercrantz och Zlatan.

Foto: Resumé och Rickard Kilström.

Zlatans självbiografi har släppts i 18 länder – dock inte i Frankrike där intresset varit svalt. Men det har det blivit rejäl ändring på efter Zlatans övergång till PSG. – Det är jordens tryck där nu efter en fransk utgåva, säger medförfattaren David Lagercrantz som tror att boken kommer ut på den franska marknaden i höst.


Ämnen i artikeln:

Zlatan IbrahimovićDavid Lagercrantz

Zlatan Ibrahimovic har tidigare aldrig varit hajpad bland fotbollsfansen i Frankrike – men nu, efter övergången till PSG, har fransmännens intresse för den svenske superstjärnan exploderat.

Intresset hos de franska förlagen för en fransk utgåva av "Jag är Zlatan Ibrahimovic" har gått från noll till hundra på några veckor. Ett stort Zlatan-porträtt i sporttidningen L'Équipe med uppgifter ur boken har trissat upp intresset ytterligare.

–      De har ju väntat med lansering i Frankrike, men nu är det jordens tryck, säger David Lagercrantz.

Han sitter inte inne med de senaste turerna men uppger att det sannolikt pågår en tuff budgivning mellan franska förlag och att boken troligen kommer ut så snart det bara går på den franska marknaden.

– Det blir en stor Frankrike-satsning med boken, det är alldeles uppenbart.

Boken har sålt i 600 000 exemplar bara i Sverige och i miljoner ex totalt i de 18 länder den släppts. Och David Lagercrants tror att det blir en kioskvältare även i Frankrike.

Så det lär bli några Frankrike-resor för dig i höst?
– Ja. Jag hoppas det, Paris är alltid trevligt (skratt), säger David Lagercrantz.

Resumé har sökt ansvariga på Albert Bonniers Förlag.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.