Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sociala medier valnattens vinnare

Publicerad: 7 november 2012, 06:54

Vinnarbilden Barack Obama själv twittrade ut.

Presidentvalet i natt svensk tid blev den mest omtwittrade politiska händelsen i USA:s historia och Barack Obama själv använde Twitter för att utannonsera vinsten.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaAmerikanska presidentvalet 2012

Många menar så här på morgonen att sociala medier slog ut traditionella medier i valnattsrapporteringen. En stor anledning är att det är den mest omtwittrade politiska händelsen i USA:s historia med över 20 miljoner tweets. Många som följde valvakor både i USA och i Sverige konstaterade även att Twitter och Facebook var de mediekanaler som var först med att rapportera viktiga uppdateringar snarare än traditionella nyhetskanaler. Det var även på Twitter som Barack Obamas team själv gick ut med segern med orden:

Följt av en tweet skriven av Barack Obama själv:

Och lite senare på Facebook och Twitter:

Den tweeten har med över 650 000 retweets blivit den mest retweetade någonsin (Justin Bieber som tidigare hade rekordet hade drygt 220 000 retweets) och med över 3,1 miljoner likes på Facebook är det den mest gillade bilden på sajten någonsin.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.