onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sociala medier-veteran ny chef för mediehuset Corren

Publicerad: 10 november 2014, 09:42

Resumé har precis rapporterat att Östgöta Correns Publisher Charlotta Friborg tar över UNT. Nu står det klart att Anna Lindberg tar över hennes jobb. Hon kommer från en ledande digital roll inom NTM-koncernen.

Ämnen i artikeln:

CorrenCharlotta FriborgNTMLennart FossMediaMedier

KB

Karl-Johan Byttner


NTM uppger att Anna har varit förälskad i internet sedan hon såg det första gången 1997 och att hon har varit aktiv i sociala medier sedan 2005 och använt det strategiskt i sitt arbete ända sedan dess.

Hon är idag medieutvecklare och ansvarig för NTM-koncernens digitala plattformar och trafikanalys samt chef för NTM-koncernens nattredaktion.

– Vi är mycket glada över att kunna utse Anna Lindberg till publisher för Mediehuset Corren. Anna har djup och bred kunskap kring publicistik, stor erfarenhet från både tidning, webb och tv och mycket stort kunnande om och intresse för digitala medier, säger Lennart Foss, koncernchef för NTM i en kommentar.

Anna Lindberg är idag 40 år, bor i Linköping och har tre barn.

Hon menar att den stora framtida utmaningen består i att behålla och skapa relevans för Correns varumärke och produkter oavsett plattform.

Planen är att Corren ska vara en stark lokal röst med "stort hjärta för Linköping med omnejd".
– Det är en utmaning som kräver lagarbete, säger Anna Lindberg i en kommentar.

Anna Lindberg har också varit webbchef för Östgöta Correspondenten och ansvarig för alltifrån teknik och intäkter till redaktionellt innehåll.

Hon har också varit programledare för SVT/Östnytts talkshow Eftersnack.
- Anna Lindberg har bidragit starkt till att föra NTM:s digitala verksamheter till en position i framkant, säger Lennart Foss i en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev