Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Socialdemokraterna anmäls till Konsumentverket efter sms

Publicerad: 13 september 2018, 07:40

Foto: Skärmdump / mostphotos

På valdagen skickade Socialdemokraterna 700 000 sms till slumpvalda svenskar. Flera personer har nu valt att anmäla partiet till Konsumentverket.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaKonsumentverket

Socialdemokraterna köpte tillgång till telefonnummer i områden med lågt valdeltagande och skickade ut ett mass-sms till 700 000 slumpvalda personer under valdagen.

Enligt en sammanställning från nyhetsbyrån Sirén har flera personer som mottagit Socialdemokraternas sms på valdagen valt att anmäla partiet till Konsumentverket. Bland annat kallar man reklammetoden för olämplig.

"Idag är det val. Rösta på Socialdemokraterna för ett tryggare Sverige – med högre pensioner och mer tid för familjen. Allas röst är lika mycket värd”, står det att läsa i smset.

En av personerna som valt att anmäla partiet till Konsumentverket skriver:
"Anset det vara olämpligt att ett parti använder sig av en sådan metod som sms-utskick för att göra desperat reklam på valdagen. De underkänner mig som konsument och väljare".

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.