Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sofia Olsson Olsén: ”Läser alltid om minst en Hemingway”

Publicerad: 28 juli 2016, 11:47

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén är i New Orleans för tredje gången.

Foto: Privat

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén hänger i New Orleans, läser Ernest Hemingway, ser Aftonbladet kamma hem rekordsiffror – men lämnar Apple Watch hemma.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson OlsénAftonbladetSommar

Sofia Olsson Olsén tillträdde som Aftonbladets publisher i våras. Sedan dess har det varit bråda dagar. Men lite semester har hon i alla fall hunnit ta ut. Här är vad hon hittar på i sommar.

Vad gör du i sommar?
Jag har haft två semestrar, en kortare i Grekland före Almedalen-veckan och en längre. Jag är nyss hemkommen från en 20-dagars road trip i Louisiana och Texas. Det blev bland annat New Orleans för tredje gången, en fantastisk stad.

Vad läser du i hängmattan?
– Jag har läst Lemmy Kilmisters självbiografi White Line Fever. Jag grep till min glädje det sista print-exemplaret på Barnes & Noble i New York före road trippen. Jag läser just Ernest Hemingways Och solen har sin gång. Läser alltid om minst en Hemingway varje sommar - jag älskar hans språk, det ger mig energi. Sedan har jag förstått av mitt Facebook-flöde att man ska läsa Elena Ferrantes Min fantastiska väninna, men jag vet inte om den finns för Kindle än. Måste kolla upp det. Läser inte inbundet, för svåra skador när jag somnar och tappar boken i ansiktet.

LÄS MER: Från butiksassistent till toppjobb som publisher
LÄS MER: Reaktionerna på Aftonbladets nya publisher

Hur mycket hänger du med i mediebranschen under sommaren?
– Väldigt mycket. Jag är utgivare hela sommaren och med den uppkoppling som finns överallt så är det både fullt möjligt och ett måste att hänga med. Och den här nyhetssommaren, dessutom. Det går ju bara inte att låta bli. Att vara i USA under republikanernas hela konvent, och inledningen av demokraternas, är naturligtvis också speciellt och spär på nyhetspulsen. Men Apple Watchen lämnade jag hemma på senaste resan, ville slippa pushdurren i handleden och försöka hålla mig ifrån det ständiga tryck att ha koll som det innebär.

Vad har ni sett för siffror?
– Rekordsiffror, speciellt i mobilen. Vi har tagit ett steg till, upp på ytterligare en platå, och aldrig någonsin har vi nått så många läsare som vi gör nu.

Vad händer på Aftonbladet i höst och vad ser du mest fram emot?
– Jag ser fram emot att tillsammans med min nya ledningsgrupp och min nya redaktionsledning sätta full fart med vårt strategiska arbete. Dra upp riktlinjer och sätta skarpa mål framåt. Dessutom implementerar vi både vår nya medieplattform och vår annonsplattform. Det kommer att göra oss ännu vassare, både redaktionellt, hur vi möter läsarna och i vår annonsförsäljning.

Klassisk Aftonbladet-fråga: Vad önskar du dig mest av allt just nu?
Att vår äldste son, 24-åringen, som håller på att ta MC-kort, aldrig någonsin får råd att köpa sig en hoj.

LÄS MER: Punkiga uppslaget med Sofia Olsson Olsén

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln: