Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sofie Grant: ”Det är alltid full fart”

Publicerad: 4 augusti 2016, 12:42

Sofie Grant på Spotifys huvudkontor i Stockholm.

Foto: Andreas Elgstrand

På Spotify råder alltid högtryck. Kommunikationschefen Sofie Grant har ändå hunnit med att besöka Värmland, läsa en hel drös böcker – och snart blir det Way Out West.


Ämnen i artikeln:

SpotifyWay Out WestStartupsMarknadsföringSommarSofie GrantKommunikation

Sofie Grant har varit med Spotify praktiskt taget från start, från ett företag på 70 personer till 2 000. Idag har företaget över 100 miljoner aktiva användare varje månad. Och resan fortsätter, med nya utmaningar och ny konkurrens.

LÄS MER: Hon rattar Spotifys varumärke i Norden: ”Vi tävlar mot oss själva”

Under sommaren har Spotify genomfört många marknadsföringsinsatser i Sverige. Sofie Grant berättar mer i våra sommarfrågor.

Vad gör du i sommar?
Jag inledde sommaren med Almedalen, ett par dagar som var intensiva och inspirerande! Det var mitt första besök, men jag kommer absolut att se till att ha dem i åtanke inför sommarplanerna framöver. Sedan hänger jag mest med min två-åriga son och familjen. Värmland, Stockholm och den engelska landsbygden. Avrundar med Way Out West där jag verkligen ser fram emot PJ Harvey, Seinabo Sey, Niki & The Dove, Morrissey och Zara Larsson bland annat.

Vad läser du i hängmattan?
– En hel drös med böcker. Jag har precis börjat läsa Stoner av John Williams, en bok utgiven 1965 som fått rasande bra recensioner. Förväntningarna är höga. Sommarböcker i övrigt inkluderar Alla Borde Vara Feminister av Chimamanda Ngozi Adichie, en version av ett TED Talk hon höll 2012 och som delats ut till 100 000 svenska gymnasieelever som språngbräda för samtal om feminism och jämställdhet i skolan. Och sedan en fabel. Hönan Som Drömde Om Att Flyga av Sun-Mi Hwang.

Vad händer på Spotify just nu?
– Det är alltid full fart! Vi samarbetar med flera festivaler i Norden. Under Bråvallafestivalen släppte vi en cirka 50 ”stories” lång backstage-dokumentär med Zara Larsson och Icona Pop på Snapchat. Tillsammans med artisterna fick man se Bråvalla ur deras ögon med exklusivt behind the scenes material. Vi sponsrade även Pride, och här var det fullt ös. Vi hade en Spotify-hubb med profiler som Silvana Iman, Oscar Zia och Saga Becker bland annat. Sedan blir det mer aktiviteter kring Way Out West, som vi får återkomma till längre fram.

Och i höst?
– Det blir en otroligt spännande höst, men inget vi kan avslöja mer om just nu.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.