Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sökte "Sveriges bästa chef" – hittade honom på Springtime

Publicerad: 17 november 2014, 08:24

Siri Anderssons innovativa sätt att söka nytt jobb uppmärksammades bland annat på SIME.

Siri Andersson, 21, vände på begreppen och startade en sajt i jakten på ett nytt jobb. I stället för att lägga ut ett traditionellt cv sökte hon "Sveriges bästa chef". Nu blir hon juniorkonsult på kommunikationsbyrån Springtime.


Ämnen i artikeln:

SpringtimeSiri Andersson

Sajten väckte stor uppmärksamhet och resulterade i 3000 jobbförslag. Efter hela 27 arbetsintervjuer – där hon snittade på fem om dagen – valde hon Springtime till ny arbetsplats.

– Jag kommer inte vara nervös inför en arbetsintervju mer i hela mitt liv. Det gick så snabbt så jag hann inte förbereda mig - det var bara att tuta och köra, säger Siri Andersson till Resumé.

Hon förväntade sig uppmärksamhet – men är förvånad över hur stor sajten faktiskt blev.

– Jag har tiodubblat min målsättning. Det är helt sinnessjukt och har gått långt över förväntan. Det är klart att man planerar att det ska gå bra – men samtidigt är det märkligt att få så stor respons, säger hon.

Siri Andersson tog examen från Berghs School of Communication i våras där hon läst marknads-pr, så hon är som hon själv uttrycker det, "helt nybakad". Trots det hann hon också med att vara kommunikationsansvarig på Funded by Me innan hon sa upp sig och sökte den bästa chefen.

Även om valet till slut föll på Springtime och dess byråchef Erik Boltjes är Siri Andersson ödmjuk inför kompetensen hos andra chefer i Sverige.

– Det finns många andra bra chefer ute i landet. Att jag till slut landade på Springtime beror på att Erik är en helt otroligt lugn och trygg person. Han fick mig att känna mig engagerad i målet att Springtime vill bli Sveriges mest kreativa byrå. Vi har sunda förväntningar på varandra. Det här är ett långsiktigt val och det kommer att bli jätteroligt, säger Siri Andersson.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SpringtimeSiri Andersson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.