Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Som att träffa en ur styrelsen"

Publicerad: 11 maj 2011, 13:08

ICA:s medieintresserade koncernchef Kenneth Bengtsson om stormen efter praktikant-Jerry, hans relation till Hans Mosesson och om att ta socialt ansvar.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Media Week

Kenneth Bengtsson. Foto: Björn Elgstrand.

När första filmen för ICA med funktionshindrade praktikant-Jerry visades väcktes stormar, berättar Ica:s avgående vd Kenneth Bengtsson. Som beräknat.

– Vi visste att den skulle väcka mycket reaktioner, säger han på Stockholm Media Week.
Men den medieengagerade vd:n upplevde kritiken som jobbig.

– Det var jobbigt även för mig som koncernchef. Vi fick kritik för att det var lyteskomik och att vi drev med utvecklingsstörda, men jag skulle väl snarare säga att vi driver med de normalstörda, säger han.

Ica har bland annat anställt många funktionshindrande, och Kenneth Bengtsson menar att det är viktigt att ta sitt sociala ansvar. Bland annat menar han att det är svårt att kombinera en ställning som Ica-handlare med främlingsfientlighet.

– Man kan inte förbjuda några åsikter i samhället, men jag tror att det är viktigt att ta större socialt ansvar på sikt säger han och fortsätter:

– Jag har en annan grupp i åtanke också, 65 plus. Alla har inte råd att sluta jobba efter den åldern.

Om den avgående vd:n själv ska hinna medverka i en reklamfilm innan han lämnar uppdraget vet han inte. Och om ICA-Stig är baserad på honom vet han inte heller. Däremot har han lärt känna skådespelaren Hans Mosesson på ett speciellt sätt.

– Det känns som att träffa någon ur styrelsen. Han kan fråga hur det går i Baltikum till exempel, och det kan kännas som att det är paus i något möte, säger Kenneth Bengtsson.

Vad han ska göra efter att uppdraget som Ica:s vd är över vet han inte än.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Stockholm Media Week

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.