Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Som DN Debatt – fast om sport"

Publicerad: 16 april 2008, 07:22

Nu har idrottens åsiktsmaskiner chansen att tycka till på debattplats. Sajten Sportstory.se inför en ny avdelning, inspirerad av DN Debatt. – Vi ville ha något liknande för sport, säger Anders Cedhamre på Sportstory.se.


Erik Edman är först ut med en debattartikel på Sportstory.se.

I januari startade sportjournalisterna Anders Cedhamre och Anders Bjuhr sajten Sportstory, som med sina långa reportage ska utgöra en motvikt till de korta nyhetstexterna på nätet.

Nu har en ny vinjett lagts till – ”Debatt”. Där ska sportpersonligheter vädra åsikter med renodlade debattartiklar – som en sportvariant av DN Debatt.

Anders Cedhamre säger att det på många ställen som på bloggar och forum finns en livlig och bra debatt om sport, men tanken är att Sportstory.se ska erbjuda en mer uppstramad, ordnad och seriös debattavdelning.

– Vi har sneglat mot DN och de andra drakarnas debattsidor, och varför skulle man inte kunna ha något liknande för sport? Det här ska vara en motvikt mot det snuttifierade. Vi vill    försöka höja diskussionen inom sportjournalistiken en smula, så den inte bara finns i sladdrig form i bloggar och på forum, säger Anders Cedhamre.

Först ut är Wigans svenske landslagsstjärna Erik Edman som argumenterar om att Helsingborg är allsvenskans mest attraktiva klubb.

– Det var Erik själv som hörde av sig till oss, hans text kanske inte är en helt renodlad debattartikel, men tanken är att texterna ska vara det framöver, säger Anders Cedhamre.

Vad skulle du helst vilja läsa om?
– Med tanke på vad som hände häromdagen (skandalderbyt på Råsunda) vore det trevligt med någon som kunde skriva om supporterkulturen i Sverige. Peking-OS är också väldigt intressant.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.