Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sony och Ericsson kan gå skilda vägar

Publicerad: 7 oktober 2011, 06:59

Ericsson är på väg att sälja sin andel av mobiltillverkaren, uppger Wall Street Journal. En analytiker som Dagens Industri talat med tror att uppgifterna kan stämma.


Ämnen i artikeln:

Sony Ericsson

Förhandlingarna mellan de två hälftenägarna är fortfarande i ett tidigt stadium. Dagens Industri har talat med Helena Nordman-Knutsson , analytiker på Öhman, och hon tror att tidningen har rätt.
– Ericsson har redan antytt att Sony Ericsson inte längre har ett stort strategiskt värde för dem. Det bolaget är numera enbart design. Det tekniska kunnandet och därmed det strategiska värdet ligger numera enbart i ST Ericsson, säger Helena Nordman-Knutsson till Dagens Industri.

Hon uppskattar att Ericssons andel i bolaget är värd 7 miljarder. Andra analytiker har spekulerat i summor på 11 miljarder. Så sent som 2007 uppskattades värdet på Ericssons del till 60 miljarder. Ericsson lade i går kväll locket på om uppgifterna.

– Det är rykten och spekulationer och vi kommenterar aldrig sådana, säger Fredrik Hallstan på Ericssons informationsavdelning till Dagens Industri.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Sony Ericsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.