Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Soran Ismail prisas av FN

Publicerad: 3 juni 2014, 09:04

Soran Ismail

Foto: SvD

Komikern och SvD-krönikören Soran Ismail får torsdag Svenska FN-förbundets nyinstiftade pris för insatser för mänskliga rättigheter i Sverige.


Ämnen i artikeln:

SvDSoran IsmailSveriges Radio

Dagen före Sveriges nationaldag delas Svenska FN-förbundets MR-pris ut för första gången. Priset uppmärksammar en person som har gjort viktiga insatser för mänskliga rättigheter i Sverige. Den första pristagaren blir komikern Soran Ismail med motiveringen:

"I en tid när främlingsfientligheten breder ut sig i Sverige och Europa, på gator och i parlament, tar pristagaren tydligt ställning för alla människors lika värde. Med humor, allvar och okonventionella metoder gör han viktiga och modiga insatser för mångfald och tolerans."

Soran Ismail som sattes i karantän av Sveriges Radio under uppmärksammade former i februari och är kolumnist i SvD tar emot utmärkelsen vid en ceremoni på torsdag vid biografen Zita i Stockholm. Ceremonin leds av Svenska FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic och generalsekreterare Linda Nordin.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.