Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sorg på SvD

Publicerad: 18 augusti 2014, 06:48

SvD sörjer Olof B Österbergs bortgång.

Svenska Dagbladet har sorg. Den mångårige sportmedarbetaren Olof B Österberg har avlidit efter en lång tids kamp mot cancer. Han blev 60 år.


Ämnen i artikeln:

SvD

Olof B Österberg började som sommarvikarie och allt-i-allo på SvD:s distributionsavdelning 1974. Därefter blev han redigerare och sedan sportreporter, där han bland annat hade golf och bandy som bevakningsområden.

”Att Olof avled på samma dag som hans avgångsvederlag från SvD gick ut känns ödesbestämt. Hans kärlek till tidningen var stor och han var innan sjukdomen en viktig kugge i det redaktionella maskineriet. Hans energi, goda humör och underfundiga leende smittade och hade alltid ett skämt eller en vits på lut”, står det i en artikel på SvD:s intranät som Resumé tagit del av.

– Det är en stor sorg och saknad att Olle Österberg har lämnat oss, för hans familj och anhöriga i första hand, men också för SvD. Olle var en lysande journalist, en rubrikmakare med den ovanliga förmågan att kunna kombinera humor med seriositet. Dessutom var han en mycket
uppskattad arbetskamrat, en humörhöjare och historieberättare utöver det vanliga, säger SvD:s chefredaktör Fredric Karén.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.