Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sorg på SVT efter tolkens bortgång

Publicerad: 14 augusti 2014, 06:37

SVT:s korrespondenter Susan Ritzen och Anna Stålberg på varsin sida om Ali Abu Afash, som dog på onsdagen

Foto: SVT.

En tolk och fixare som SVT anlitar i Gaza har tragiskt gått bort, Facebook-grundaren häller iskallt vatten över sig och skidkungen Northug tappar storsponsor. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Petter Northug

SVT:s tolk död
Utrikeskorrespondenterna Susan Ritzén och Anna Stålberg som bland annat bevakar kriget i Gaza har sorg. Deras tolk och fixare, Ali Abu Afash, är död.

I en artikel på SVT:s sajt beskriver de känslosamt hur de tre hade blivit som ett sammansvetsat team.  

"Vi fick intervjuer som ingen annan fick, och människor öppnade sig helt för detta något udda team i ett annars extremt luttrat Gaza" skriver de.

Ali Abu Afash hem hade tidigare träffats av en israelisk missil, varför det inte längre gick att bo i huset. Hela familjen överlevde dock den attacken. Den tragiska bortgången inträffade istället när han för AP:s räkning följde några experter som skulle desarmera en israelisk bomb. Något gick snett och bomben exploderade.  

Audi bryter med Northug
Efter rattfyllan och bilkraschen i våras väljer biltillverkaren Audi att inte förlänga sitt sponsorskap av norrmannen. Det var i maj som skidstjärnan Petter Northug satte sig bakom satte på sin Audi A7 och körde, trots att han hade festat hela natten.  
– Vi har varit tydliga med att alkohol och bilkörning är en dålig kombination, säger Audis informationschef Marius Tegneby till VG.
Northugs andra storsponsor Coop väljer till skillnad mot bilmärket att fortsätta med sin sponsring.

Mäktigaste reklam-kvinnorna
Business Insider har rankat de 36 mäktigaste kvinnorna i reklamvärlden. "Kvinnorna är signifikant färre än männen på byråernas kreativa avdelningar. Ändå står de ofta bakom de mest kreativa idéerna under året" skriver sajten. Listan domineras inte helt oväntat av amerikanska kreatörer, men på förstaplatsen återfinns Joanna Monteiro som är creative director på FCB Sao Paolo. Inga svenskar finns representerade på listan.  

Zuckerbergs köldchock
Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har spelat in en film där han häller en hink iskallt vatten över sig. Det gör han som en del i kampanjen "Ice bucket challenge" som samlar in pengar till forskning kring muskelsjukdomen ALS. I kampanjen, som sprids i sociala medier, utmanar personer varandra att hälla vatten över sig själva. Förutom Zuckerberg har också Microsofts vd Satya Nadella antagit utmaningen. Han har i sin tur utmanat Google-grundaren Larry Page och Amazon-miljardären Jeff Bezoz.   

Flipboard börjar med video-annonser
Den sociala nyhetstjänsten Flipboard gör nu precis som Facebook och Twitter: de börjar med annonser med rörlig bild. Första annonsören som testar på det nya formatet är modevarumärket Chanel, som kommer att synas från och med september. Nyheten avslöjade vd:n Mike McCue i ett tal i San Francisco.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Petter Northug

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.